Για ανεπανόρθωτη ζημιά στα εθνικά συμφέροντα αλλά και στο κύρος της Πατρίδας κάνει λόγο ο Βασίλης Κικίλιας σχολιάζοντας την παρουσίαση από τον Πάνο Καμμένο ενός νέου σχεδίου για το Σκοπιανό στην Ουάσιγκτον και την απάντηση του Μεγάρου Μαξίμου.

Σε συνέντευξή του στην RealNews ο Τομεάρχης Άμυνας της ΝΔ τονίζει πως ζούμε εποχές εθνικού διασυρμού προσθέτοντας ότι παρατηρεί με λύπη του πως κινδυνεύουμε να παραδοθούμε στη χλεύη, όταν στα σημαντικότερα θέματα της εξωτερικής πολιτικής ο κάθε υπουργός της κυβέρνησης δηλώνει «ό,τι θέλει», εξυπηρετώντας μικροπολιτικούς στόχους.

«Είναι εμφανές ότι ο κ. Τσίπρας αδυνατεί να ελέγξει τους υπουργούς του, κάτι που επιβεβαιώθηκε πλήρως στην επίσκεψη του κ. Καμμένου στην Ουάσιγκτον. Η ζημιά που γίνεται στα εθνικά συμφέροντα, αλλά και στο κύρος της Πατρίδας, είναι ανεπανόρθωτη» τονίζει.

Επαναλαμβάνοντας πως η ΝΔ δεν πρόκειται να κυρώσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κ. Κικίλιας διευκρινίζει πως το κόμμα του υποστηρίζει την ένταξη των γειτόνων μας στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, μέσα από μια νέα διαπραγμάτευση που, πάνω από όλα, θα θωρακίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και θα δημιουργεί συνθήκες σταθερότητας στα Βαλκάνια.

Σχολιάζοντας δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών πως ο Αντώνης Σαμαράς δίνει τη γραμμή στη ΝΔ ο κ. Κικίλιας τονίζει πως ο κ. Σαμαράς είναι στη πρώτη γραμμή της μάχης και η Νέα Δημοκρατία ενωμένη όσο ποτέ. «Προφανώς οι πολύ καλές σχέσεις που έχει ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τους πρώην προέδρους, ενοχλούν. Η προσπάθεια του Μεγάρου Μαξίμου να διχάσει την παράταξή μας, θα πέσει στο κενό» αναφέρει.