Αν κάτι έγινε σαφές την προηγούμενη εβδομάδα, είναι πως η προσπάθεια διεμβολισμού του χώρου της Κεντροαριστεράς από το ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση το επόμενο διάστημα. Η κίνηση διαγραφής του Θανάση Θεοχαρόπουλου ήταν για τους μυημένους αναμενόμενη, καθώς η κυρία Γεννηματά φέρεται να είχε προειδοποιήσει τον Πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ με διαγραφή, στην περίπτωση που επέμενε στην άποψή του για υπερψήφιση της συμφωνίας. Γνώστες του παρασκηνίου της Κεντροαριστεράς, ανέφεραν πάντως στο reader.gr ότι βάσει της δικής τους πληροφόρησης, ο κ. Θεοχαρόπουλος έχει διασφαλίσει εκλόγιμη θέση στο ψηφοδέλτιο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ, σε μια ακόμη συμβολική προσπάθεια της Κουμουνδούρου να διεμβολίσει το χώρο του ΚΙΝΑΛ αλλά και της Κεντροαριστεράς.

Πλέον η Χαριλάου Τρικούπη κινείται με χρονικό άξονα διμήνου, όπου καλείται να λάβει σημαντικές αποφάσεις στην πορεία για τις εκλογές. Βασικός πολιτικός στόχος, είναι η διάλυση του πολυκομματικού φορέα, και η ενιαιοποίηση του Κινήματος Αλλαγής, μέσω της άμεσης εκλογής οργάνων, κάτι που δεν συνέβη στο ιδρυτικό συνέδριο του φορέα, όπου υπήρξε κατ’απαίτηση των τριών μικρότερων κομμάτων, Ποτάμι, ΚΙΔΗΣΟ και ΔΗΜΑΡ, ορισμός των οργάνων. Το συνέδριο αναμένεται να πραγματοποιηθεί στα τέλη Μαρτίου και θα συμπέσει με την κεντρική εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Ανδρέα Παπανδρέου κι αναμένεται να συμμετάσχουν στελέχη της ΔΗΜΑΡ που δεν θα ακολουθήσουν τον κ. Θεοχαρόπουλο αλλά και στελέχη του ΚΙΔΗΣΟ που αναμένεται να ενταχθούν στα όργανα του Κινήματος. Στελέχη κοντά στην Πρόεδρου του ΚΙΝΑΛ ομολογούν πλέον ότι ο πολυκομματικός φορέας που είχε αρχικά επιλεγεί κατέληξε σε πολιτική βαβυλωνία και η απόφαση διαγραφής του κ. Θεοχαρόπουλου, αλλά και η σύγκληση του έκτακτου συνεδρίου, έχει στόχο να θεραπεύσει αυτήν ακριβώς την “κακοφωνία”.

Κρίσιμο για το πολιτικό μέλλον του κόμματος θεωρείται βέβαια και το ξεκαθάρισμα με ηγετικά στελέχη του χώρου, όπως του Γιώργου Παπανδρέου και του Ευάγγελου Βενιζέλου. Η κυρία Γεννηματά έδειξε την ενόχλησή της για τη στάση του κ. Παπανδρέου στο θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών και φαίνεται πως αναμένει κινήσεις που θα αποδείξουν την αφοσίωση στο εγχείρημα, ενώ το ζήτημα της υποψηφιότητας του κ. Βενιζέλου φαίνεται πως θα παραμείνει σε εκκρεμότητα μέχρι την προκήρυξη των εκλογών.