Ευθύνες για την οικονομική κρίση αλλά και την καταγγελλόμενη σύμπλευση ΣΥΡΙΖΑ - Κώστα Καραμανλή, επιρρίπτει το ΚΙΝΑΛ.

«Η Δικαιοσύνη οφείλει  να είναι τυφλή και όχι μονόφθαλμη. Όλα στο φως, για όλους και για όλα. Από σημερινό, όμως, δημοσίευμα της εφημερίδας, προκύπτει ότι αυτά, για την Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, δεν ισχύουν. Κινείται με σχέδιο εξόντωσης αντιπάλων και κάλυψης ημετέρων και συμμάχων» τονίζει σε νέα του παρέμβαση, το Κίνημα Αλλαγής.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, σε Δικαστικό Βούλευμα του 2017, ο εισαγγελέας αποδίδει συγκεκριμένες ευθύνες για ζημιά του Δημοσίου, ύψος 147 εκατ. ευρώ, από πράξεις και παραλείψεις τριών υπουργών της κυβέρνησης Καραμανλή, κατά την παραλαβή του συστήματος ασφαλείας των Ολυμπιακών Αγώνων.

Η δικογραφία αυτή, σύμφωνα με το ΚΙΝΑΛ, «ουδέποτε γνωστοποιήθηκε στη Βουλή, αμελλητί, όπως προβλέπεται, παρά το ότι προέκυψε η εμπλοκή πολιτικών προσώπων». «Και επίσης καμία ανεξάρτητη αρχή δεν διέταξε να γίνει έρευνα» συμπληρώνει.

«Ρωτάμε: Ποιος και με ποιου εντολή ανέλαβε την ευθύνη της απόκρυψης της υπόθεσης; Περιμένουμε άμεσα απάντηση» καταλήγει το κόμμα της Φώφης Γεννηματά. 

Σημειώνεται ότι τις προηγούμενες ημέρες κατέστη γνωστό ότι οι εισαγγελικές αρχές διερευνούν τους τραπεζικούς λογαριασμούς του πρώην πρωθυπουργού, Κώστα Σημίτη, σχετικά με το ενδεχόμενο εμπλοκής του σε σκάνδαλα της περιόδου.