Σκληρή στάση για τη Συμφωνία των Πρεσπών, αλλά και εγκωμιαστικά σχόλια τον Πάνο Καμμένο επεφύλαξε ο ανεξάρτητος, προερχόμενος από την Ένωση Κεντρώων, βουλευτής Αριστείδης Φωκάς, πολλαπλασιάζοντας τους ψιθύρους ότι είναι με το ένα πόδι… μέσα στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ.

Μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό Θέμα 104,6, ο κ. Φωκάς συνεχάρη τον Πάνο Καμμένο για την παραίτησή του λέγοντας ότι «είναι προς τιμήν του που παραιτήθηκε από υπουργός. Μπορεί να μην παραιτήθηκε για την αύξηση της φορολογίας, αλλά όταν μιλάμε για εθνικό θέμα δεν υπολογίζεις θέσεις και αξιώματα». Υπογράμμισε, δε, ότι οι Μακεδόνες βουλευτές πρέπει να συνεργαστούν, όχι υποχρεωτικά σε κοινοβουλευτική βάση, αλλά στην πραγματικότητα, κάτι που αφορά όσους είναι κατά της Συμφωνίας. Όσο για το με ποιο κόμμα θα συνεργαστεί, υπογράμμισε ότι θα συνεργαστεί με όποιον είναι ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών.

«Πρέπει να είμαστε μια γροθιά. Πολύ σωστά είπε ο κ. Καμμένος ότι δεν πρέπει να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών με κάτω από 180 βουλευτές», είπε ακόμα ο κ. Φωκάς. Τέλος, αναφερόμενος σε όσους βουλευτές δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση και στηρίξουν τη Συμφωνία των Πρεσπών είπε ότι «είναι ντροπή, θα γραφτούν τα ονόματά τους με μαύρα γράμματα στην Ιστορία. Έστω και την τελευταία στιγμή να σκεφτούν τι είναι σωστό. Να σταματήσουν να λένε παραμύθια στον εαυτό τους, να ρωτήσουν κάποιον καθηγητή από τη Μακεδονία να τους πει για την Ιστορία».

Σημειωτέον ότι μια προσχώρηση στην Κ.Ο. των ΑΝΕΛ είναι απαραίτητη.

Διότι, ακόμα και αν ο κ. Καμμένος δεν έχει πρόβλημα, αν διαγράψει την κ. Κουντουρά και τον κ. Κόκκαλη, θα έχει όταν ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος παραδώσει την έδρα του, μετά τη Συμφωνία των Πρεσπών, και επιλαχών θα βρεθεί ο Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει τεθεί εκτός κόμματος. Συνεπώς, ο κ. Καμμένος δουλεύει στη λογική προσέλκυσης τουλάχιστον ενός βουλευτή, ενώ, κατά πληροφορίες, έχει επαφές σε περισσότερο ή λιγότερο ώριμο στάδιο και με άλλους βουλευτές.