«Στην δημοκρατία οι εκρηκτικοί μηχανισμοί δεν έχουν χώρο» σημείωσε η υπουργός Προστασίας του Πολίτη για τη βομβιστική επίθεση στο ΣΚΑΙ. «Η δημοκρατία είναι θωρακισμένη, δεν απειλείται από κανέναν και από τίποτε. Τη θέση μου αυτή διατύπωσα και τις πρωινές ώρες, έξω από τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΙ, όπου βρεθήκαμε αμέσως με τον αρχηγό της Ελληνικής Αστυνομίας» σημείωσε η Όλγα Γεροβασίλη, μιλώντας στη Βουλή και στο πλαίσιο της συζήτησης για τον προϋπολογισμό. 

«Θέλω να σας διαβεβαιώσω εδώ σήμερα ότι η Ελληνική Αστυνομία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν για τη διαλεύκανση της υπόθεσης». «Φυσικά καταδικάζουμε κατηγορηματικά και αταλάντευτα τη συγκεκριμένη επίθεση. Εμείς το κάνουμε καθαρά, το λέμε και το εννοούμε. Επειδή η Αριστερά τους αγώνες της, τους έδωσε πάντα στο φως. Τους έδωσε στο φως με εμπιστοσύνη στον δημόσιο διάλογο, την ελεύθερη βούληση των πολιτών, κόντρα στον αποπροσανατολισμό και την αποσταθεροποίηση, κόντρα στον φόβο και στη χρήση του. 

Γι αυτό και η αποστροφή μας για τέτοιες ενέργειες δεν είναι φραστική. Δεν τις καταδικάζουμε υποκριτικά γιατί κάποιοι άλλοι καταδικάζουν αλλά προσπαθούν να επωφεληθούν από το τρομοκρατικό χτύπημα, χρησιμοποιώντας, στοχεύοντας στην πολιτική αντιπαράθεση -στην προκειμένη, όχι ως συστατικό της δημοκρατίας αλλά ως κάτι άλλο. Αυτό το κάτι άλλο στη δημοκρατία δεν υπάρχει και όσοι το υπονοούν, όχι μόνο κάνουν λάθος, αλλά προσφέρουν κάκιστη υπηρεσία στη δημοκρατία. Απευθύνομαι σε όλους, καλώ όλο το δημοκρατικό κόσμο σε αρραγή ενότητα, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτά τα φαινόμενα».

Από την πλευρά του ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας, σημείωσε ότι η υπουργός όφειλε «να εξηγήσει στο Σώμα γιατί επετράπη να υπάρξει αυτό το χτύπημα». «Η μία υποχρέωσή σας είναι να προλαμβάνετε και η άλλη είναι να κολάζετε δια των διωκτικών αρχών. Μου κάνει φοβερή εντύπωση ότι δεν είπατε τίποτε, ούτε για το ένα ούτε για το άλλο, πέρα από τις συνήθεις γενικές αναφορές. Διότι εσείς τουλάχιστον οφείλατε να εξηγήσετε στο Σώμα γιατί επετράπη να υπάρξει αυτό το χτύπημα. Ο Σκάι ήταν ένας στόχος, ο οποίος δεν μπορούσε να προβλεφθεί, το σημείο ήταν ένα σημείο το οποίο δεν μπορούσε να φυλαχθεί;» είπε ο κ. Δένδιας απευθυνόμενος προς την υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σχολίασε, η Ελληνική Αστυνομία δεν υπάρχει για να συμμετέχει στις παρελάσεις, υπάρχει για να προστατεύει την ζωή, την περιουσία και τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών και προσέθεσε «Η βόμβα αυτή, αποτελεί κίνδυνο για τα δικαιώματα των πολιτών συνολικά κι όχι μόνον για τον Σκάι, την Καθημερινή και τους συγκεκριμένους δημοσιογράφους».

«Το γεγονός ότι το κράτος, η δημοκρατία δεν απέτρεψε το χτύπημα, συνιστά αποτυχία για το κράτος και τη δημοκρατία και την ευθύνη πάντα -και την έχω συμμεριστεί πολλές φορές- την έχει ο υπουργός. Άρα από σας περιμέναμε περισσότερες εξηγήσεις το γιατί τουλάχιστον δεν απετράπη το χτύπημα» υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.