Υψηλοί διατηρήθηκαν οι τόνοι στην Βουλή, με την βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας Σοφία Βούλτεψη να χαρακτηρίζει «δηλωσίες» τους «6» βουλευτές εκτός ΣΥΡΙΖΑ που στηρίζουν την κυβέρνηση και την εκλεγμένη με τη Νέα Δημοκρατία υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Κατερίνα Παπακώστα να αντιτείνει «εγώ δεν τσακώνομαι για την μπουγάδα».

Η αντιπαράθεση μεταξύ των δυο, έλαβε χώρα στη Βουλή κατά τη συζήτηση για την αναθεώρηση του Συντάγματος. Η Σοφία Βούλτεψη, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Μετά τον άθλιο αντικοινοβουλευτικό και αντισυνταγματικό τρόπο που χρησιμοποιήσατε για να περάσετε τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχετε εξασφαλίσει την πλειοψηφία με βουλευτές δηλωσίες, που έκαναν δήλωση εκ των προτέρων και από την πρώτη μέρα ότι θα υπογράφουν ό,τι τους φέρει ο κ. Τσίπρας. Δεν σας ενδιαφέρει η Συνταγματική Αναθεώρηση, η οποία είναι ανάλογη της Συμφωνίας των Πρεσπών. Κάτω από τις Πρέσπες κρύψατε το πρόβλημα με τα κόκκινα δάνεια και τις τράπεζες και τώρα θέλετε να κρύψετε τη Συμφωνία των Πρεσπών», ανέφερε.

Άμεση ήταν η αντίδραση της υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη, η οποία ζήτησε και πήρε τον λόγο επί προσωπικού, χαρακτηρίζοντας ολίσθημα τη συμπεριφορά της κ. Βούλτεψη. «Αυτά που είπε η συνάδελφος χαρακτηρίζουν την ίδια. Εγώ μιλώ θεσμικά στη Βουλή και όχι με τρόπο "τσακώνομαι για τη μπουγάδα"», σχολίασε η κ. Παπακώστα και πρόσθεσε: «Όλοι οι βουλευτές, στους οποίους αναφέρθηκε η συνάδελφος, είναι εκλεγμένοι από τον λαό και ουδείς μπορεί να συμπεριφέρεται κατά τέτοιο τρόπο και να στρέφεται εναντίον εκλεγμένων. Η προλαλήσασα συνάδελφος έκανε το ολίσθημα να αποκαλέσει δηλωσίες τους βουλευτές, ούσα κόρη αειμνήστου αντιστασιακού. Ήρθε να το απευθύνει σε βουλευτές γιατί ψηφίζουν κατά συνείδηση, όπως προτάσσει το Σύνταγμα. Προσωπικά ψηφίζω νομοσχέδια που συγκλίνουν με τις απόψεις μου για ενίσχυση του ελληνικού λαού. Να σταματήσει αυτή η σπέκουλα και οι κακοήθειες. Δυστυχώς, ορισμένοι συνάδελφοι δεν καταλαβαίνουν τον ρόλο τους εδώ».