Να μην αποκλείσει το ενδεχόμενο της αυτόνομης καθόδου της κίνησης ΠΡΑΤΤΩ, προτίμησε ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, στην πρώτη του τηλεοπτική συνέντευξη μετά την παραίτησή του, σε τηλεοπτικό σταθμό της Κρήτης.

Μιλώντας στην Τηλεόραση CRETA και ερωτώμενος σχετικά χρησιμοποίησε συγκεκριμένα την φράση «Σήμερα όχι, για αύριο, ρωτήστε με αύριο». Τόνισε ακόμα πως η Κίνηση ήδη ετοιμάζεται την επιλογή των υποψηφίων που θα στηρίξει σε όλη την Ελλάδα, κάτι που έκανε και από την χθεσινή του ομιλία, στην οποία αποκάλυψε πως δεν θα στηρίξει τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Θεόδωρο Καρυπίδη (και τον οποίο είχε στηρίξει το 2014) γιατί υπέγραψε ψήφισμα κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Όπως άλλωστε, παρατηρεί και ο ίδιος στη συνέντευξή του «σε κάποιες από τις περιπτώσεις οι επιλογές υποψηφίων συμπίπτουν με τις επιλογές του ΣΥΡΙΖΑ, σε πολλές όμως όχι».

Τέλος, επαναλαμβάνει και στην τηλεοπτική του συνέντευξη ότι στην επόμενη κυβέρνηση της Αριστεράς δεν χωράνε οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, ενώ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο για πλειοψηφία χωρίς τους ΑΝΕΛ ακόμα και από την παρούσα Βουλή.

«Οχετός λάσπης» από Καμμένο, ο Τσίπρας παρέμεινε ουδέτερος

Αποφεύγοντας επιμελώς να αναφερθεί στο όνομα του Πάνου Καμμένου, λέγοντας απλώς «η άλλη πλευρά» ή «ο εκπρόσωπος του μικρότερου εταίρου», ο κ. Κοτζιάς είπε ότι η συζήτηση στο υπουργικό ξεκίνησε με το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών. Σύμφωνα με τον τέως ΥΠΕΞ, ο υπουργός Εθνικής Αμυνας υποστήριξε ότι «δεν έχουμε κάνει υπουργικά συμβούλια για το θέμα της FYROM και δεν υπάρχει στην προγραμματική μας συμφωνία, άρα εμένα δεν με δεσμεύει» και τόνισε ότι αυτό δεν ισχύει, καθώς έγιναν τέσσερα υπουργικά, αλλά ο ίδιος ο κ. Καμμένος δεν προσήλθε.

«Η συμφωνία έχει εγκριθεί στο υπουργικό» τόνισε ο κ. Κοζιάς, για να συνεχίσει: «Δεν ισχύει αυτά που έλεγε στο εξωτερικό -γιατί αυτά έλεγε ο κύριος (σ.σ. ο Π.Καμμένος) ότι είναι μια πρωτοβουλία του Κοτζιά που δεν την ξέρει κανένας, που δεν έχει συζητηθεί στο υπουργικό, που δεν θα εφαρμοστεί ποτέ κλπ».

Ερωτηθείς αν όντως έλεγε στο εξωτερικό αυτά ο κ. Καμμένος, ο κ. Κοτζιάς απάντησε: «Ασφαλώς, ασφαλώς».

Οπως είπε, η πολιτική πρέπει να έχει και ηθικά χαρακτηριστικά, για να προσθέσει ότι η συζήτηση στο υπουργικό «προς το τέλος απέκτησε και ηθικά χαρακτηριστικά».

Ο πρωθυπουργός έκανε γενικές αναφορές, είπε τα ουδέτερά του, ότι πρέπει όλοι να είναι στα πλαίσια της ίδιας γραμμής. Η άλλη πλευρά έλεγε ότι “τα συμφωνήσαμε χθες με τον πρωθυπουργό στη Λέσχη Αξιωματικών”, εγώ δεν ήξερα τι ειπώθηκε. Κλείνοντας ο πρωθυπουργός, χωρίς να υπάρξει κανένα πρόβλημα, ο κ. Τσίπρας διεκόπη από τον υπουργό Άμυνας, ο οποίος άρχισε να εξαπολύει έναν οχετό λάσπης, ό,τι οχετό έχει πει μέσω διαρροών. Δεν είπε μόνο για μυστικά κονδύλια. Είπε ότι ο Σόρος χρηματοδοτεί την ελληνική κυβέρνηση, για να αγοράζει ξένους. Ουδείς απάντησε, πλην εμού. Κανένας υπουργός, ούτε ο πρωθυπουργός. Και εγώ είπα τότε, ότι σε μια κυβέρνηση που ανέχεται να παραβιάζεται η πολιτική της και η παραβίαση να καλύπτεται από ένα τόνο λάσπης, δεν μπορώ να συμμετέχω».