Ότι είχε υποβάλλει ξανά παραίτηση, σχεδόν ένα μήνα πριν την οριστική του, αποκάλυψε ο Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξή του στο κεντρικό δελτίο του Open.

Όπως τόνισε πάντως, τότε δεν επέμεινε καθώς περίμενε ότι η Συνταγματική Αναθεώρηση θα περνούσε από τα Σκόπια. Ο πρώην υπουργός Εξωτερικών, δεν «χαρίστηκε» στον Καμμένο για τον οποίο τόνισε πως «Για μένα δεν μπορεί να υπάρχει ανοχή σε κάποιον που λέει ότι θα ανατρέψει την κυβέρνηση όταν θα έρθει η συμφωνία».

Τόνισε και πάλι πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει πλέον να ψάξει συνεργασίες με σοσιαλδημοκρατικές και κεντροαριστερές δυνάμεις και να αφήσει τους Ανεξάρτητους Έλληνες, της «λαϊκής δεξιάς».

Σχετικά με την μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση την οποία έκανε κατά παντός υπευθύνου, σημείωσε ότι «τα έστειλε στον εισαγγελέα για να μην ασχολούμαι μ' αυτά». Τόνισε πάντως πως ο Καμμένος στο υπουργικό συμβούλιο μίλησε για «50 εκ. του Σόρος που χρησιμοποιήθηκαν για να εξαγοράσουμε τους Σκοπιανούς». Ερωτώμενος με αφορμή την υπόθεση Κατσίφα στις σχέσεις με την Αλβανία, τόνισε χαρακτηριστικά πως «τα “έχω μια αδερφή, κουκλίτσα αληθινή...” πρέπει να ξεπεραστούν».

Σχετικά με την κόντρα με τον Πάνο Καμμένο, σημείωσε «Προσπάθησαν να εμφανίσουν μια πολιτική διαφωνία, ως προσωπική. Έλεγαν ακόμα και για τον χαρακτήρα μου». Τέλος σε ό,τι έχει να κάνει με τις ανακοινώσεις περί αιγιαλίτιδας, σημείωσε πως το είχε προαναγγείλει «και ένα και δυο χρόνια πριν και προφανώς είχα συνεννοηθεί με τον πρωθυπουργό».

Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την πορεία της κίνησης Πράττω υπογράμμισε «Το Πράττω θα στηρίξει ψηφοδέλτια στην τοπική αυτοδιοίκηση. Θα μετρήσουμε το μπόι μας στις αυτοδιοικητικές. Εγώ έχω μια βαθιά εκτίμηση στα ταλέντα και τα χαρίσματα του Τσίπρα, αλλά έχω και τις απόψεις μου για αδυναμίες της κυβέρνησης».