Η Συμφωνία των Πρεσπών θα συμβάλλει στη φιλία μεταξύ των δύο εθνών, όταν αποτελέσει καθημερινότητα για τους πολίτες στις δύο πλευρές των συνόρων, δηλώνει ο τέως υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε εκτενή συνέντευξή του στο πρακτορείο MIA της πΓΔΜ.

Ο τέως υπουργός δηλώνει ότι «μόλις περάσει ένα διάστημα 2-3 ετών από την κύρωση της συμφωνίας και από τις δύο χώρες, και όλοι δουν ότι η ζωή αλλάζει μόνο προς το θετικότερο με αυτή τη συμφωνία, και ότι ούτε εμείς παίρνουμε τα Σκόπια από εσάς, ούτε εσείς τη Θεσσαλονίκη από εμάς, και όλες αυτές τις ηλιθιότητες που λέγονται, τότε νομίζω ότι θα περπατώ γελώντας στους δρόμους των Σκοπίων». 

Ερωτηθείς εάν είναι αισιόδοξος ότι η Συμφωνία των Πρεσπών θα επικυρωθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο ο κ. Κοτζιάς απαντά: «Ναι, δεν υπάρχει αμφιβολία. Η πλειοψηφία αυτή έχει δημιουργηθεί. Θα έλεγα ότι έχει βρεθεί ήδη από το 2017. Είναι άνθρωποι που ξέχωρα από τη στάση που έχουν απέναντι στη κυβερνητική πολιτική, θέλουν να τελειώνει το θέμα, να κλείσει και θεωρούν την συμφωνία έναν καλό συμβιβασμό ή σύμφωνα με άλλους έναν αναγκαίο συμβιβασμό».

Ερωτηθείς εάν θα άλλαζε κάτι στη συμφωνία, ο κ. Κοτζιάς απαντά αρνητικά, χαρακτηρίζει το αποτέλεσμα «καλό και χρήσιμο» και θα συμβάλλει  στις φιλικές σχέσεις των δύο χωρών.« Είμαι βαθιά πεπεισμένος ότι υπάρχει αυτή η φιλία και τώρα της δώσαμε το θεσμικό πλαίσιο να εκφραστεί και να υλοποιηθεί» αναφέρει.