«Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αντιδράσει για να σταματήσει αυτή η χιονοστιβάδα των δημοσιευμάτων», τονίζει ο Γιώργος Κουμουτσάκος αναφορικά με το δημοσίευμα τoυ BBC περί καταπιεσμένης «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα.

«Tο πρόβλημα είναι το εισαγωγικό κομμάτι του δημοσιεύματος, ότι δηλαδή με τη Συμφωνία των Πρεσπών, έχει εμμέσως αναγνωριστεί η υπόσταση μακεδονικής ταυτότητας και Γλώσσας. Και το δημοσίευμα αυτό δυστυχώς, έρχεται να μας επιβεβαιώσει», τόνισε ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουμουτσάκος σε δηλώσεις του  στον ΘΕΜΑ 104,6 fm ο Γ. Κουμουτσάκος σημείωσε ότι όλο αυτό που συμβαίνει, επιβεβαιώνει τους προβληματισμούς και τις ανησυχίες της ΝΔ για τις επιζήμιες συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών και επισήμανε ότι: «Το δημοσίευμα αν αφορούσε μόνο αυθαίρετες εκτιμήσεις θα ήταν εύκολη η αντιμετώπισή του» και πρόσθεσε ότι : «Το δημοσίευμα μπορεί να είναι μεμονωμένο, αλλά μπορεί και να κρύβει μια λανθασμένη αντίληψη των πραγμάτων που τείνει να υιοθετηθεί και από την Ευρώπη ή αλλού. Εδώ μιλάμε ξεκάθαρα για μια νέα μορφή αλυτρωτισμού. Για πρώτη φορά η ίδια η Ελλάδα αναγνωρίζει τη Γλώσσα και την Μακεδονική ταυτότητα, αυτό τονίζαμε στην συζήτηση πριν την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών. Ο BBC δεν είναι μια περιφερειακή τοπική εφημερίδα, είναι ένα πρακτορείο με διεθνή επιρροή και κύρος. Η ΝΔ πήρε θέση, ζητώντας από την κυβέρνηση να αποκατατήσει τα πράγματα».

Καταλήγοντας ο κ. Κουμουτσάκος σημειώνει: «Πώς θα το αντιμετωπίσει αυτό η ελληνική κυβέρνηση, όταν έχει αποδεχτεί την μακεδονική ταυτότητα και γλώσσα; Η κυβέρνηση όφειλε και οφείλει να αντιδράσει για να σταματήσει αυτή η »χιονοστιβάδα» αυτή των δημοσιευμάτων».