Ότι έχει τοποθετηθεί υπέρ της Συμφωνίας των Πρεσπών τόσο στην Κοινοβουλευτική Ομάδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων, όσο και στο επεισοδιακό υπουργικό συμβούλιο που σηματοδότησε την αποχώρηση του Νίκου Κοτζιά από την κυβέρνηση, αποκάλυψε η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά. 

Η υπουργός και ανεξάρτητη βουλευτής, προερχόμενη από τους Ανεξάρητους Έλληνες, μίλησε για απειλητικά μηνύματα που λαμβάνει για εκείνη και την οικογένειά της, καταθέτοντας τα μάλιστα στα πρακτικά. Παράλληλα έριξε την ευθύνη της στοχοποίησής της, στον αντιπρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη. 

«Έχω υποστεί άθλιες επιθέσεις για εμένα και την οικογένειά μου. Ο Άδωνις Γεωργιάδης αντί να τοποθετείται πολιτικά επιδίδεται σε προσωπικές επιθέσεις εναντίον μου. Ο κ. Γεωργιάδης έδωσε το δικαίωμα και προσφέρει πολιτική κάλυψη σε φασιστικά στοιχεία να με εκφοβίζουν. Να δέχομαι απειλητικά μηνύματα εκφοβισμού για εμένα και την οικογένειά μου. Αν συμβεί οτιδήποτε οι ευθύνες δεν θα βαρύνουν μόνο τους δράστες αλλά και τους ηθικούς αυτουργούς».

Η υπουργός Τουρισμού, ξεκαθάρισε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών καθώς όπως τόνισε: «Είναι καθήκον μου να στηρίξω την κυβέρνηση για να ολοκληρώσει το έργο της. Τίποτα δεν θυμίζει σήμερα την Ελλάδα πριν το 2015. Δεν θα μπορούσα να επιτρέψω να ανακοπεί βίαια η πορεία της κυβέρνησης και οι παρεμβάσεις που έχουν δρομολογηθεί».

Σημείωσε ακόμα ότι η ψήφος στη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η «πραγματικά πατριωτική στάση». Την εκτίμηση αυτή, δικαιολόγησε λέγοντας: «Η Συμφωνία διευθετεί με τρόπο δίκαιο και βιώσιμο το πρόβλημα, είναι πατριωτικά ορθή και εθνικά ωφέλιμη. Ανοίγουμε νέες προοπτικές στις διεθνείς μας σχέσεις. Ισχυροποιεί τον ρόλο της χώρας στα Βαλκάνια».