Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης με αφορμή το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ εξαπολύει ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, λεγοντας ότι περιέχει σπέρμα αλυτρωτισμού και προέτρεψε τα κυβερνητικά στελέχη να αποφεύγουν τις μεγαλοστομίες περί «ιστορικών στιγμών» στις οποίες η Ελλάδα θα παίξει ηγετικό ρόλο».

«Σκοπός της κυβέρνησης είναι να δώσει συστατική επιστολή για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ, και «γι αυτό τα κάνει όλα άρον – άρον», τόνισε ο Δημήτρης Κουτσούμπας. «Αυτός ήταν ο στόχος της κυβέρνησης, γι αυτό γίνονται όλα άρον άρον να τακτοποιήσει τα Σκόπια στους Οργανισμούς της ΕΕ. Το «άρον άρον» αφορά τον Ιούνιο, διότι θα μπορούσε να πάει στις Πρέσπες και τον Αύγουστο. Οι πρώτοι, άλλωστε που έσπευσαν να χαιρετίσουν την συμφωνία πριν καν ενημερωθούμε όλοι εμείς εδώ - γιατί δεν έχουμε την Συμφωνία στα χέρια μας - για την ίδια την Συμφωνία και τις λεπτομέρειές της, ήταν το State Department, οι Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ», τόνισε.

Ακόμη, ο κ. Κουτσούμπας ανέφερε ότι από χθες επίσης, «στον πρωθυπουργό είπαμε ότι είναι μία συμφωνία, η οποία περιέχει το σπέρμα του αλυτρωτισμού» από την στιγμή που αποδέχεται η ελληνική κυβέρνηση ως εθνικότητα την μακεδονική και ως γλώσσα την μακεδονική.

Απευθυνόμενος δε προς τα κυβερνητικά έδρανα, ανέφερε: «Αφήστε τις μεγαλοστομίες περί ιστορικών στιγμών, στις οποίες θα παίξει η Ελλάδα ηγετικό ρόλο». «Η ‘ιστορική αυτή στιγμή’ δεν είναι τίποτε άλλο από το ξαναμοίρασμα που συντελείται στην περιοχή των Βαλκανίων με την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, αυτή τη στιγμή, να αναλαμβάνει έναν πρωταγωνιστικό ρόλο σε αυτή την τραγωδία, ρόλο ‘γεωπολιτικού μεντεσέ’, όπως σας χαρακτήρισε ο Αμερικάνος πρέσβης, που περιδιαβαίνει την πατρίδα μας και κάνει δηλώσεις ως νέος Πιουριφόι» εκτίμησε ο κ. Κουτσούμπας.