«Όλοι «γνωρίζουμε  τη διαφορετική θέση του Καμμένου για το θέμα της ονομασίας της FYROM και τη Συμφωνία των Πρεπών», δηλώνει ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Φώτης Κουβέλης, επισημαίνοντας πάντως ότι «η κυβερνητική συνεργασία μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, ήταν ειδικού σκοπού.

Σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Νέα Σελίδα, ο κ. Κουβέλης εξήγησε ότι οι στόχοι του κυβερνητικού σχήματος ήταν η έξοδος της χώρας μας από το καθεστώς των μνημονίων, η δημιουργία των προϋποθέσεων για να μπει η χώρα μας στο δρόμο μίας υγιούς και δίκαιης ανάπτυξης και η αντιμετώπιση του μεγάλου προβλήματος της διαφθοράς και της διαπλοκής».

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας από τις ΗΠΑ, παρουσίασε στα κυβερνητικά στελέχη της χώρας με τα οποία είχε επαφές, ένα διαφορετικό σχέδιο για τα Βαλκάνια, από αυτό το οποίο υπηρετεί η κυβέρνηση, η οποία προσπαθεί με συνέπεια την εξασφάλιση της ειρήνης, της σταθερότητας και της ευημερίας για όλους τους λαούς της περιοχής», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ο κ. Κουβέλης ανέφερε πως «η διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στην Δεξιά και την Αριστερά, δεν έπαψε ποτέ να υφίσταται. Δεν αναφέρομαι μόνον στις διαφορές και αντιθέσεις ιδεολογικών επιλογών και θέσεων αλλά και στις εφαρμοζόμενες πολιτικές για μια σειρά από ζητήματα που αφορούν στη διανομή του παραγόμενου πλούτου, στην ενίσχυση ή στην κατάργηση του κοινωνικού κράτους, στα κοινωνικά δικαιώματα και στις ατομικές ελευθερίες. Οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι αυτές που υλοποιούν και εφαρμόζουν τις ιδεολογίες».

Ερωτηθείς για το εάν θα μπορούσε ο ΣΥΡΙΖΑ να συνεργαστεί με το Ποτάμι του Σταύρου Θεοδωράκη πριν ή μετά τις εκλογές, ο κ. Κουβέλης εκτίμησε πως πριν τις εκλογές δεν είναι εφικτό κάτι τέτοιο. «Μετά τις εκλογές, θα πρέπει να δούμε το συσχετισμό των δυνάμεων που θα έχει καταγραφεί σε κοινοβουλευτικό επίπεδο, και το κυριότερο, τη δυνατότητα ή μη να υπάρξουν προγραμματικές συγκλίσεις».

Σχολιάζοντας το ιδεολογικό στίγμα της Ν.Δ. το τελευταίο διάστημα, ο υπουργός Ναυτιλίας επεσήμανε πως «πρόκειται για ένα εξαιρετικά επιζήμιο για τη χώρα και την κοινωνία μείγμα. Από τη μία ένας άκρατος νεοφιλελευθερισμός, που θέτει στο στόχαστρό του το κοινωνικό κράτος, τη δημόσια και ελεύθερη πρόσβαση στην Υγεία, την Παιδεία και την Κοινωνική Ασφάλιση, το δικαίωμα του πολίτη να συμμετέχει με δίκαιο τρόπο στη διανομή του παραγόμενου πλούτου. Από την άλλη, μία ακροδεξιά ατζέντα, με στόχο την περιστολή των ατομικών και κοινωνικών δικαιωμάτων. Είναι σαφές, ότι το δεύτερο τμήμα του συγκεκριμένου μείγματος, προωθείται για να γίνει πράξη το πρώτο. Οι πολίτες όμως έχουν και μνήμη και εμπειρία και κρίνουν».

Τέλος, αναφερόμενος στη ναυπήγηση πλοίων στη χώρα μας ο κ. Κουβέλης εξέφρασε την αισιοδοξία του «γιατί ξένοι επενδυτές αναγνωρίζουν αυτό που δεν αναγνώριζαν ή δεν ήθελαν να αναγνωρίσουν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Ότι δηλαδή η χώρα μας διαθέτει ένα εξαιρετικά άρτια εκπαιδευμένο και έμπειρο επιστημονικό και εργατικό δυναμικό στον τομέα της ναυπήγησης και της συντήρησης πλοίων. Αυτό το αναγνωρίζει όλη η διεθνής ναυτιλιακή κοινότητα. Δυστυχώς τα προηγούμενα χρόνια, όχι μόνο λόγω της οικονομικής κατάστασης της χώρας, αλλά κυρίως λόγω πολιτικών επιλογών αλλά και της αδράνειας, η Ελλάδα έμεινε πολύ πίσω στον τομέα της ναυπήγησης και έδωσε έδαφος σε ανταγωνίστριες χώρες. Τώρα όμως τα πράγματα αλλάζουν. Και αυτό οφείλεται και στο γεγονός ότι η χώρα μας αποτελεί παράγοντα ειρήνης, ασφάλειας και σταθερότητας στην περιοχή».