Την πεποίθηση πως «η Συμφωνία των Πρεσπών θα έρθει προς κύρωση στην ελληνική Βουλή, υπό την προϋπόθεση ότι η γειτονική χώρα θα έχει τηρήσει στο ακέραιο, όλα όσα προβλέπονται σε αυτήν» εξέφρασε ο υπουργός Ναυτιλίας, Φώτης Κουβέλης.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα και αποδυναμώνει τη δράση των δυνάμεων εκείνων που θέλουν να βάλουν τα Βαλκάνια σε νέες περιπέτειες με την επαναχάραξη των συνόρων», εξήγησε ο κ. Κουβέλης, σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τύπος της Θεσσαλονίκης».

Όπως σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο υπουργός Ναυτιλίας «εθνικιστικές δυνάμεις στην Αλβανία προβάλλουν την ιδέα της «Μεγάλης Αλβανίας» με τα σύνορα της «νέας χώρας» να περιλαμβάνουν ελληνικά εδάφη και εδάφη της FYROM» και θυμίζει τη στρατιωτική συνεργασία της Τουρκίας με την Αλβανία και τις πιέσεις που ασκούσε η Αγκυρα όλο το προηγούμενο διάστημα προς την πολιτική ηγεσία της ΠΓΔΜ να μην καταλήξει σε συμφωνία με την Ελλάδα.

«Κατανοώ τη στάση μερίδας των πολιτών για τη Συμφωνία των Πρεσπών, οι οποίοι αντιδρούν με ειλικρινή πατριωτισμό και δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις παραμέτρους στο σύνολό τους. Η κυβέρνηση όμως, όπως οφείλουν να κάνουν όλοι οι πραγματικοί δημοκράτες και οι γνήσιοι πατριώτες, στέκεται απέναντι σε φασιστικές και εθνικιστικές ομάδες, οι οποίες εκμεταλλευόμενες τον γνήσιο πατριωτισμό μερίδας της κοινωνίας, ταυτίζονται με τους πραγματικούς εχθρούς της πατρίδας και του λαού και υπηρετούν σχέδια αποσταθεροποίησης στην περιοχή» αναφέρει.

Ο κ. Κουβέλης ανέφερε επίσης ότι η κυβέρνηση θα εξαντλήσει την τετραετία, ενώ άσκησε σφοδρή κριτική στον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, σημειώνοντας ότι η πρόσφατη ομιλία στου στη ΔΕΘ «εμπεριείχε ακραιφνείς νεοφιλελεύθερες διακηρύξεις, επικίνδυνες για τις ανάγκες και τα δικαιώματα των πολιτών».

Για το ζήτημα των συντάξεων, τέλος, δηλώνει «αισιόδοξος», υποστηρίζοντας ότι η κυβέρνηση δίνει μία πολύ σκληρή μάχη. «Πιστεύω ότι οι προσπάθειες του πρωθυπουργού και του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης θα έχουν θετικό τέλος. Το κλίμα με τους εταίρους και τους δανειστές έχει αλλάξει» τονίζει.