«Αστροναύτης» δήλωσε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας, Παναγιώτης Λαφαζάνης «αν ο Τσίπρας είναι αριστερός». Ο άλλοτε υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ μίλησε για μια ακόμα φορά με σκληρά λόγια για τον πρωθυπουργό και την κυβέρνησή του. 

Σε συνέντευξή του, στον ΣΚΑΙ σημείωσε πως «κανένα μνημόνιο δεν έχει τελειώσει, είναι εδώ και είναι σκληρό. Μετέτρεψαν την Ελλάδα σε αποικία χρέους, είναι μη βιώσιμο (το χρέος), δεν μπορεί να το αποπληρώσει η χώρα και συνεχώς θα αναλαμβάνει δεσμεύσεις και εποπτείες έως το 2060». «Υφιστάμεθα διώξεις, έχω πέντε δικογραφίες, γιατί κάθε εβδομάδα κάνουμε αγώνα να αναστέλλουμε σειρά από πλειστηριασμούς. Με είχαν καλέσει εκ νέου να απολογηθώ, αλλά δεν ανέβηκα στο παρακράτος που έχουν στήσει εκεί στην Ασφάλεια. Στο χειρότερο εφιάλτη μου δεν μπορούσα να σκεφτώ ότι ο Τσίπρας θα έφτανε στο σημείο να μας κλείσει φυλακή. Δεν ντρέπονται που είναι ακόμα στην κυβέρνηση; Έχουν κατακρεουργήσει τη Δημοκρατία» ανέφερε ο επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας.

Ακόμα τόνισε πως «Αν ήμασταν στη Βουλή το 2015, που χάσαμε για λίγες ψήφους το 3%, θα είχε άλλη εικόνα, θα είχε ανατραπεί αυτή η κυβέρνηση. Θα ήμασταν αποτελεσματική αντιπολίτευση. Δυστυχώς τώρα δεν υπάρχει αντιπολίτευση». Ερωτώμενος αν θα συνεργαστεί με το κόμμα του κ.Βαρουφάκη απάντησε ότι έχουν σημαντικές διαφορές. «Θέλουμε συνεργασίες, θέλουμε ένα ευρύ μέτωπο, όλων των αριστερών, των ριζοσπαστικών, των πατριωτικών, των αντιμνημονιακών, των προοδευτικών δυνάμεων. Από το ΚΚΕ μέχρι την Πλεύση. Το Μέρα 25 του Βαρουφάκη αρνείται κάθε συνεργασία με μένα και την Κωνσταντοπούλου, έχει άλλη γραμμή πλεύσης. Παρακολουθεί τη γερμανική ευρωζώνη και τη γερμανική Ευρώπη, πιστεύει ότι έτσι μπορεί να αλλάξει τη χώρα μας. Ζήσε Μάη μου δηλαδή…».

Θα συνεργαστούμε με το Σχέδιο Β του Αλέκου Αλαβάνου, με το κίνημα των Πειρατών και είμαστε σε καλό δρόμο με τη Χριστιανική Δημοκρατία και άλλες δημοκρατικές δυνάμεις. Οι δυσκολίες είναι με το ΚΚΕ, και έχουμε ηχηρή άρνηση από ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αναμένουμε θετική ανταπόκριση από την Ζωή Κωνσταντοπούλου. Ιδεολογικές διαφορές έχουμε πολλές, αλλά αυτό που χρειάζεται τώρα είναι ένα ενιαίο μέτωπο για να αντιμετωπίσουμε τη φρικτή σκοτεινή κατάσταση για τη χώρα. Είναι τόσο σκληρή και δύσκολη η κατάσταση, που χρειάζεται ένα νέο σύγχρονο ΕΑΜ για να θέσει σε πρώτη προτεραιότητα την εθνική και κοινωνική απελευθέρωση».