Ότι δεν θα δώσουν ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση ξεκαθάρισαν τόσο ο βουλευτής της Ένωσης Κεντρώων, Γιάννης Σαρίδης όσο και ο ανεξάρτητος προερχόμενος από τους ΑΝΕΛ βουλευτής, Κώστας Λαζαρίδης. 

Ο Γιάννης Σαρίδης, θεωρούνταν «ύποπτος» για πιθανή παροχή ψήφου εμπιστοσύνης, καθώς είχε ψηφίσει υπέρ του προϋπολογισμού που κατέθεσε η κυβέρνηση. Ο ίδιος πάντως, τόνισε ότι καταψηφίζει την πρόταση της κυβέρνησης, ενώ επιτέθηκε σε -ένα προς ένα- όλα τα κόμματα κατηγορώντας τα ότι «καλλιεργούν στους Έλληνες κλίμα μίσους και διχόνοιας, που είναι οι πραγματικοί εχθροί της πατρίδας» όπως ανέφερε.

«Εγώ λέω "όχι" στο αίτημα της κυβέρνησης γιατί θεωρώ ότι κάθε ψήφος εμπιστοσύνης είναι στήριγμα στο χέρι που σημαδεύει στη καρδιά της Μακεδονίας», επεσήμανε από την πλευρά του ο κ. Λαζαρίδης. «Αποστάτες δεν είναι μόνο αυτοί που ρίχνουν μια κυβέρνηση αλλά και αυτοί που επιστρατεύονται για να στηρίξουν μια παραπαίουσα κυβέρνηση», κατέληξε ο ανεξάρτητος βουλευτής που χαρακτήρισε «κάρβουνο αναμμένο» τη Συμφωνία των Πρεσπών.