«Κωλοτούμπα» Μητσοτάκη σχετικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, προβλέπει ο Βασίλης Λεβέντης. Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του προϋπολογισμού στη Βουλή, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι ο Τσίπρας «δεν είναι απολύτως βέβαιο ότι θα βρει τους 151 που χρειάζεται για να περάσει η Συμφωνία των Πρεσπών και τότε ίσως να μπει στον πειρασμό να την αφήσει για τον επόμενο». 

Ο Βασίλης Λεβέντης, σημείωσε χαρακτηριστικά ότι σε μια τέτοια περίπτωση «Ο Μητσοτάκης τη νύχτα των εκλογών θα ξεβρακωθεί και θα κάνει το χατήρι της αμερικανικής πρεσβείας, θα έχουμε τη μεγαλύτερη κωλοτούμπα όλων των εποχών θα γίνει αλλαγή στα λεξικά και από τον Τσίπρα στο λήμμα κωλοτούμπα θα πάει ο Κυριάκος». 

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, δεν άφησε βεβαίως ασχολίαστη και τη στάση του βουλευτή του δικό του κόμματος, Γιάννη Σαρίδη που έχει δηλώσει πως δυσκολεύεται να καταψηφίσει τον προϋπολογισμό. Ο Βασίλης Λεβέντης, τον κάλεσε «να παραδώσει την έδρα του αν θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλιώς θα είναι αποστάτης».     

Περνώντας και στο... θέμα της συνεδρίασης, ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, χαρακτήρισε «ελεημοσύνη» την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης, ενώ διαφώνησε με τα αναδρομικά στα ειδικά μισθολόγια, σημειώνοντας ότι «το μέρισμα δεν μοιράστηκε δίκαια στους πιο φτωχούς» και πρότεινε την εφαρμογή εισοδηματικών κριτηρίων.