Πως το Ποτάμι «ενδεχομένως να έχει κλείσει τον πολιτικό του κύκλο» δηλώνει ο βουλευτής του κόμματος, Σπύρος Λυκούδης.

Ο επικεφαλής των «Μεταρρυθμιστών της Αριστεράς» Σπύρος Λυκούδης σε συνέντευξή του στο Έθνος της Κυριακής, καλεί το κόμμα του Σταύρου Θεοδωράκη, το οποίο πραγματοποιεί αυτές τις μέρες το Συνέδριό του «με καθαρή ματιά στα σημερινά δεδομένα να πάρει τις αποφάσεις του».

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πολιτικό σκηνικό, σημειώνει «Όσον αφορά στη δική μου στάση, η ανανεωτική αριστερή μου διαδρομή προσδιορίζει σε μεγάλο βαθμό, τις επιλογές και τα όριά μου. Σε αυτή τη φάση το εγχείρημα της ενότητας της Κεντροαριστεράς, της δημιουργίας δηλαδή ενός νέου και ενιαίου πολιτικού φορέα της Δημοκρατικής Παράταξης, παρά τις προσπάθειες που με επιμονή κατέβαλα κι εγώ ο ίδιος και η Πολιτική Κίνηση που εκπροσωπώ, δυστυχώς δεν ευδοκίμησε» λέει ο κ. Λυκούδης τονίζοντας όμως πως «Ως ζητούμενο παραμένει».

Για την υποψηφιότητα Κώστα Μπακογιάννη στην Αθήνα ο κ. Λυκούδης λέει: «Τιμώ όλες τις σοβαρές υποψηφιότητες και τον Κώστα Μπακογιάννη. Όταν θα έρθει η κατάλληλη στιγμή και δούμε όλα τα πρόσωπα και τα προγράμματα, θα κάνουμε την επιλογή μας». Ο αντιπρόεδρος της Βουλής σε ερώτηση για το αν θα ψηφίσει τη συμφωνία των Πρεσπών αναφέρει: «Έχω δηλώσει ότι η Συμφωνία των Πρεσπών έχει θετικό κεντρικό άξονα, αν και προβληματική σε κάποια σημεία [...] Δεν πρόκειται όμως η στάση μου να είναι θετική εάν συνδεθεί με ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυβέρνηση. Καθαρά πράγματα».

Για τον ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι πρέπει να ηττηθεί στις εκλογές γιατί όπως αναφέρει «ίσως τότε προσδιορίσει τι κόμμα θέλει τελικά να είναι και πού θέλει να πάει».

Αναφερόμενος τέλος στην αναθεώρηση του Συντάγματος παρατηρεί ότι «χωρίς τη συναίνεση των κομμάτων της Αντιπολίτευσης, κυρίως δε της αξιωματικής, είναι αδιανόητη».