«Δεν είναι στο πνεύμα της φιλίας των δύο λαών» σχολίασε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ και υπουργός Άμυνας, Ραντμίλα Σεκερίνσκα, για τα συνθήματα που ακούστηκαν στην παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη και ιδιαίτερα εκείνα που αναφέρονται στην ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Κληθείσα να σχολιάσει εμβατήρια και τραγούδια όπως το «η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Μακεδονία Ξακουστή» που ακούστηκαν, η Σεκερίνσκα είπε: «οι δυνάμεις που αντιτίθενται στην περιφερειακή συμφιλίωση, τις λύσεις και τις σχέσεις καλής γειτονίας θα συνεχίσουν να δοκιμάζουν τα Βαλκάνια».

«Αυτό δείχνει ότι η συμφωνία των Πρεσπών είναι ο σωστός τρόπος για την επίλυση των προβλημάτων των πολιτών, ο σωστός τρόπος να βρεθούν οι λύσεις που θα τους προσφέρουν αυτό που χρειάζονται: καλύτερη ζωή, βελτιωμένη οικονομία και σταθερότητα» είπε η Σκοπιανή υπουργός Άμυνας.

«Είναι σαφές ότι η ελληνική κυβέρνηση είναι τόσο αφοσιωμένη στην επιτυχία της Συμφωνίας όσο και εμείς», δήλωσε σύμφωνα με το ΜΙΑ η Σεκερίνσκα. «Αλλά τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην πΓΔΜ, η κυβέρνηση δεν είναι ο μόνος πολιτικός παράγοντας που θα καθορίσει τη συμφωνία».

«(Η Συμφωνία των Πρεσπών) βασίζεται σε αξίες όπως οι σχέσεις καλής γειτονίας, και η σφυρηλάτηση φιλικών σχέσεων με τους γείτονές και ολόκληρη την περιοχή. Αυτό απειλεί όλες εκείνες τις πολιτικές δυνάμεις που θέλουν να δουν τα Βαλκάνια ως ζώνη σύγκρουσης, περιοχή κρίσης, τόπο δυστυχίας» τόνισε η αντιπρόεδρος της σκοπιανής κυβέρνησης.

«Το έχουμε δει αυτό και στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια διαφόρων συγκεντρώσεων που οργανώθηκαν είτε από την αντιπολίτευση είτε από άλλες πολιτικές ομάδες, οι οποίες έδειξαν ότι μπορεί και να είναι επιρρεπείς στη βία».