Ένταση επικράτησε -για μια ακόμη φορά- στην Επιτροπή Αναθεώρησης του Συντάγματος, αυτή τη φορά μεταξύ του αντιπροέδρων της Νέας Δημοκρατίας, Άδωνι Γεωργιάδη και της Βουλής, Τασίας Χριστοδουλοπούλου. 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης κατηγόρησε την κυβέρνηση για τα πεπραγμένα της στην υπόθεση Novartis, λέγοντας «Πρέπει να αλλάξουμε το Σύνταγμα για να ξέρουμε πώς θα προστατευόμαστε στο μέλλον από ανθρώπους σαν εσάς όταν παίρνουν την εξουσία, από ανθρώπους σαν τους Κατρούγκαλους».

Κάπου εκεί παρενέβη η Τασία Χριστοδουλοπούλου σχολιάζοντας «Θα ξαναβγούμε και σας βλέπω σε καταφύγιο». Ο Άδωνις Γεωργιάδης αναφέρθηκε και στην αρμόδια εισαγγελέα τονίζοντας: «Εσείς και η κυβέρνηση σας προσπαθήσατε με μια εισαγγελία που την διορίσατε να σπιλώσετε την τιμή και την υπόληψη των αντιπάλων σας με λάσπη. Και αφού το κάνατε, τώρα που σας έπιασαν μας κάνετε και τους ανήξερους και μας κάνει μαθήματα η κυρία Χριστοδουλόπουλου. Οι κοινοβουλευτικές πλειοψηφίες ευτυχώς στις δημοκρατίες αλλάζουν και το μόνο που δεν μπορείτε να εμποδίσετε είναι να γίνουν εκλογές τον Οκτώβριο».

«Η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Προς το παρόν είστε αντιπολίτευση κ. Γεωργιάδη και γι’ αυτό πρέπει να συντομεύσετε η αντιπολίτευση μιλάει λιγότερο από την συμπολίτευση» αντέδρασε η κυρία Χριστοδουλοπούλου με τον κ. Γεωργιάδη να επανέρχεται δριμύτερος: «Κυρία μου, είστε μία αποκάλυψη σας λατρεύω ,σας έχω λατρεία. Που το βρήκατε αυτό ότι η αντιπολίτευση μιλάει λιγότερο από την συμπολίτευση. Φασίστες πραγματικοί είστε. Τίποτα δε σας ενδιαφέρει εκτός από την καρέκλα σας».

«Αν εμείς είμαστε φασίστες εσείς κ. Γεωργιάδη τι είσαι; Ναζιστές είστε;» τον ρώτησε η κ. Χριστοδουλοπούλου

Στον καυγά παρενέβη και ο Κώστας Δουζίνας του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας «Εμείς δεν έχουμε πρόβλημα αν χάσουμε τις εκλογές να πάμε στις δουλειές μας. Δεν μπορείτε όμως να μας λέτε φασίστες εμάς που μια ζωή υπερασπιζόμαστε τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των κατατρεγμένων της γης». 

Ο Άδωνις Γεωργιάδης επανήλθε απαντώντας στον Κώστα Δουζίνα. «Αν το εκλάβατε προσωπικά σας ζητώ συγγνώμη. Δεν ήταν προσωπικό. Επισήμανα ότι οι απόψεις της Χριστοδουλοπούλου να μιλούν οι βουλευτές ΣΥΡΖΑ περισσότερο από τους άλλους είναι φασιστικές. Κυρία Χριστοδουλόπουλου μας μάθατε ότι η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει, όταν θα αλλάξουν οι πλειοψηφίες να θυμάστε λοιπόν αυτό ότι η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει. Γράψε το 100 φορές στο σπίτι σας για να το θυμόσαστε, η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει. Σε οκτώ μήνες θα διαπιστώσετε ότι η πλειοψηφία κάνει ότι θέλει. Διδάξατε τη δικτατορία της πλειοψηφίας σε αυτό ήσασταν καλή δασκάλα ελπίζω να είμαστε κι εμείς καλοί μαθητές».

Στην συζήτηση ενεπλάκη και ο κ. Γιώργος Κατρούγκαλος που υποστήριξε ότι είναι «κωμικό» να πιστεύει κανείς ότι ο κ. Γεωργιάδης θα ανακαλέσει τους χαρακτηρισμούς του και υποστήριξε ότι οι απόψεις του βουλευτής της ΝΔ αγγίζουν τα όρια της σχιζοφρένειας.

«Ο κ. Κατρούγκαλος με εξαιρετικά ήπιο και μειλίχιο ύφος με είπε κωμικό και σχιζοφρενή, δεν ήξερα ότι αυτά είναι στο πλαίσιο του ήπιου κοινοβουλευτικού διαλόγου. Με διδάξατε ότι το να λες κάποιον κωμικό και σχιζοφρενή είναι ήπιος κοινοβουλευτικός διάλογος. Δεν είναι μόνο ζήτημα τόνου αλλά και λόγου.

Αλλά θα σας ρωτήσω και εγώ κάτι το να μιλάει για δημοκρατία κάποιος που δηλώνει κομμουνιστής τι ακριβώς είναι;» ανταπάντησε ο κ. Γεωργιάδης.