Αιχμηρή απάντηση στη Νέα Δημοκρατία, η οποία ζήτησε «ξεκάθαρες απαντήσεις» από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό προσωπικά, για τη διαχείριση των απόρρητων κονδυλίων του υπουργείου Εξωτερικών, έδωσαν κυβερνητικές πηγές.

«Από το 2017, με πρωτοβουλία του Νίκου Κοτζιά και της ελληνικής κυβέρνησης, ενημερώνεται αναλυτικά η Βουλή των Ελλήνων για τη χρήση των ειδικών κονδυλίων του Υπουργείου Εξωτερικών» απάντησαν στη ΝΔ πηγές το Μεγάρου Μαξίμου και πρόσθεταν:

«Η ΝΔ λοιπόν, αντί να λαϊκίζει, καλό θα ήταν να μας πει πού διατέθηκαν τα ειδικά κονδύλια κατά τις περιόδους της δικής της διακυβέρνησης, όταν οι Υπουργοί Εξωτερικών ήταν πλήρως ανεξέλεγκτοι. Η κ. Μπακογιάννη και η ΝΔ είναι οι τελευταίοι που θα κουνήσουν το δάχτυλο, είτε στο Νίκο Κοτζιά είτε στον Πρωθυπουργό».

Η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας

«Επειδή ο πόνος καρδιάς φαίνεται να έχει προκαλέσει και σύγχυση στον κ. Τσίπρα, να του υπενθυμίσουμε ότι τις προχθεσινές καταγγελίες για αδιαφάνεια στο υπουργείο των Εξωτερικών τις έκανε ο κ. Καμμένος. Θα πει κάτι γι αυτό ή δεν έχει την άδεια του συνεταίρου του;»