Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση «θεωρούμε σημαντικό βήμα για την ενημέρωση του ελληνικού λαού, τη διεξαγωγή της συζήτησης (ντιμπέιτ) με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, και με μοναδικό θέμα τη συμφωνία των Πρεσπών, που πρότεινε ο πρωθυπουργός στη χθεσινή συνεδρίαση της Βουλής. Η πρότασή μας είναι η συζήτηση να είναι διακαναλική, και να λάβει χώρα στις αρχές της ερχόμενης εβδομάδας, σε μέρα και ώρα που θα συμφωνηθεί».

Παράλληλα επισημαίνεται ότι σκοπός της συζήτησης είναι οι πολίτες «να ακούσουν και να συγκρίνουν επιχειρήματα, και να αντιμετωπίσουν τη συμφωνία των Πρεσπών, με γνώμονα την αλήθεια, και με κριτή τη συνείδησή τους, χωρίς να υποκύπτουν σε μικροκομματικά παιγνίδια και υστερικές εκδηλώσεις δήθεν πατριωτικού ανταγωνισμού».

Το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών θα διανεμηθεί την Κυριακή μέσω του Τύπου στη δημοσιότητα «για να είναι όλοι σε θέση να κρίνουν, αφού μάθουν».

«Δεν πρόκειται να επιλέξουμε διαδικασίες fast track, για τη συζήτηση και την κύρωση της» Συμφωνίας των Πρεσπών, αναφέρει η ανακοίνωση και τονίζεται πως σε καμία περίπτωση «να προωθήσουμε μια κρίσιμη για το αύριο της Ελλάδας και τη σταθερότητα στην περιοχή συμφωνία, κρυπτόμενοι».

«Πρόθεσή μας είναι να ενημερωθεί και ο τελευταίος Έλληνας πολίτης για όλες τις πτυχές της (σ.σ. Συμφωνία των Πρεσπών) ούτως ώστε με νηφαλιότητα να μπορεί να κρίνει αν αυτή είναι υπέρ ή κατά των εθνικών μας συμφερόντων», τονίζει το Μέγαρο Μαξίμου.

«Σε τέτοια μείζονα εθνικά θέματα, αυτό που πρέπει να πρυτανεύει είναι το πατριωτικό συμφέρον και η βεβαιότητα ότι οι πάντες θα κριθούν από τον λαό, και την Ιστορία. Γιατί και σήμερα, όπως και πάντα, εθνικό είναι ό,τι είναι αληθινό», καταλήγει η ανακοίνωση.