Με Αμερικανούς γερουσιαστές συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στο περιθώριο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, που πραγματοποιείται στο Μόναχο.

Συζήτησαν για τις προοπτικές της ελληνοαμερικανικής συνεργασίας σε συνέχεια της έναρξης του στρατηγικού διαλόγου που ξεκίνησε το Δεκέμβριο του 2018. Τέθηκαν επί τάπητος ζητήματα ελληνοαμερικανικής συνεργασίας, ενεργειακής πολιτικής, περιφερειακής ασφαλείας στα Βαλκάνια και στην Ανατολική Μεσόγειο (με έμφαση στον ρόλο της Τουρκίας) και η αντιμετώπιση της κρίσης στη Βενεζουέλα. 

Ο Έλληνας πρωθυπουργός αναφέρθηκε στις πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Ελλάδα για την αντιμετώπιση της οικονομικής και προσφυγικής κρίσης, αλλά και σε περιφερειακά ζητήματα. 

Οι γερουσιαστές τόνισαν τον ρόλο της Ελλάδας ως πυλώνα ειρήνης και σταθερότητας στην περιοχή και την αναβάθμιση των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ενώ εξήραν τις προσπάθειες της κυβέρνησης τόσο ως προς την οικονομική ανάπτυξη, όσο και ως προς την επίλυση του ζητήματος της Βόρειας Μακεδονίας.

Στη συνέχεια του προγράμματός του, ο Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει στις 15:00 στο πλαίσιο της Διάσκεψης για την Ασφάλεια, ενώ στις 16:00 θα συναντήσει την συμπρόεδρο των Πρασίνων Αναλένα Μπέρμποκ. Στις 17:00 θα συναντήσει τον πρώην αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, ενώ στις 20:00 θα πάρει μέρος σε επίσημο δείπνο κατά το οποίο θα τιμηθεί από κοινού με τον Ζόραν Ζάεφ, με το βραβείο Ewald von Kleist.