Μετά τη διάψευση της τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Αλέξη Τσίπρα, ο Πάνος Καμμένος απάντησε και πάλι μέσω Twitter, αυτή τη φορά στον Νίκο Βούτση.

«Θα χρειαστεί η άδεια του Βούτση γιατί τον ενοχλούν οι άξονες... Η Γαλλία και η Αμερική προστίθενται στις τριμερείς με Ελλάδα, Κύπρο, Ισραήλ, Αίγυπτο», είναι το ειρωνικό tweet του κ. Καμμένου.

Υπενθυμίζεται πως ο κ. Βούτσης σχολίασε την κατάθεση του εναλλακτικού σχεδίου για τον Σκοπιανό από τον κ. Καμμένο λέγοντας πως οι προτάσεις του προξένησαν «έκπληξη και απορία». Ο πρόεδρος της Βουλής, υπογράμμισε: «Δεν γνωρίζω πού κατατείνει. Όσα είπε ο κ. Καμμένος είναι πολύ πέρα από τη διατυπωμένη θέση των ΑΝΕΛ για τη διαφωνία τους. Δεν είναι εύκολο να καταλάβω ακριβώς τι πρότεινε ο - καθ' όλα συνεπής επί τρία χρόνια στη συνεργασία του με μας - Πάνος Καμμένος».

Ο Νίκος Βούτσης, σημείωσε ακόμα: «Εμείς έχουμε ανοικτή πολιτική στα Βαλκάνια, ενώ ο κ. Καμμένος έβαλε θέμα βάσεων και διαμόρφωσης μετώπων και αξόνων στα Βαλκάνια. Η δική μας πολιτική είναι αντίθετη με τη διαμόρφωση αξόνων για την αποτροπή των εθνικιστικών δογμάτων και στερεοτύπων που εκφράζονται είτε από εθνικιστικούς κύκλους της Αλβανίας, είτε της Τουρκίας» για να συμπληρώσει: «Εργαζόμαστε να μην διαμορφώνονται τέτοια τόξα (όπως το μουσουλμανικό) και άξονες. Αρα δεν αντιλαμβάνομαι τι θα εξυπηρετούσε η διαμόρφωση αντιαξόνων σε σχέση με άλλες χώρες όπως αυτές που είπε ο Π. Καμμένος».

Μάλιστα κάλεσε τον Πάνο Καμμένο, να εξηγήσει ο ίδιος τα όσα είπε: «Δεν είναι εύκολο να κατανοηθούν σε βάθος τα όσα είπε. Αναμένω και στις δύο βάσεις των θεμάτων που έθεσε να δώσει ερμηνείες. Με βάση αυτό που έχω κατανοήσει, είναι λάθος σε κάθε κατεύθυνση».