Τις επόμενες ημέρες κατά τις πληροφορίες θα ανακοινωθούν νέα ονόματα προσώπων που θα ενταχθούν στο ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ ενώ πανηγυρικό χαρακτήρα θα έχει και η ανοιχτή διαδικασία της Προοδευτικής Συμμαχίας την επόμενη Τετάρτη στο Τάε Κβον Ντο στην διάρκεια της οποίας θα αναδειχθεί και κοινή εκλογική επιτροπή.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το αμέσως επόμενο διάστημα το Μαξίμου θα καθορίσει και το πρόγραμμα του Αλέξη Τσίπρα ο οποίος ως ισχυρό χαρτί της κυβέρνησης θα σηκώσει στις πλάτες του μεγάλο κομμάτι των περιοδειών του σχήματος ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία με επισκέψεις σε πρωτεύουσες της περιφέρειας, περιλαμβανομένης και της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Όμως εκ παραλλήλου μία ομάδα έμπειρων στελεχών που βρίσκονται κοντά στον πρωθυπουργό θα «τρέξει» το επικοινωνιακό σκέλος της προεκλογικής καμπάνιας του ΣΥΡΙΖΑ. Κεντρικό ρόλο αναμένεται να αναλάβουν οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού και υπουργοί Νίκος Παππάς και Δημήτρης Τζανακόπουλος όπως επίσης και προβεβλημένα στελέχη της κυβέρνησης που έχουν εκτόπισμα στην κοινωνία όπως ο αντιπρόεδρός της Γιάννης Δραγασάκης και ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος. Κομβικό ρόλο θα έχει και ο γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος Πάνος Σκουρλέτης. Στην μάχη της επικοινωνίας θα ριχθούν βεβαίως όλα τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη μαζί με τους συμμάχους που έχουν ενταχθεί στην Προοδευτική Συμμαχία.

Στο μεταξύ με  επικέντρο την συνεργασία στον ενεργειακό τομέα  και την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East Med συγκαλείται σήμερα το απόγευμα στα Ιεροσόλυμα η  1η Σύνοδος Κορυφής του σχήματος 3+1 με τη συμμετοχή των ηγετών Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ και του Υπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο.

Η συνάντηση αυτή  σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές καταδεικνύει την υποστήριξη των ΗΠΑ στην τριμερή συνεργασία και σηματοδοτεί τον ενισχυμένο ρόλο των τριών χωρών στην ασφάλεια και τις ενεργειακές εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο.

Ο Πρωθυπουργός αναμένεται να υπογραμμίσει ότι η ασφαλής μεταφορά ενεργειακών πόρων προς την Ε.Ε., μέσω του πολλαπλασιασμού πηγών και διόδων, αποτελεί έναν από τους βασικούς άξονες της εξωτερικής μας πολιτικής. Στο πλαίσιο αυτό, θα ανακοινωθεί η υπογραφή, εντός του αμέσως επόμενου διαστήματος, της διακυβερνητικής συμφωνίας για την προώθηση του αγωγού φυσικού αερίου East - Med, έργου με μεγάλη γεωπολιτική σημασία για τη χώρα μας αλλά και ευρύτερα για την ενεργειακή ασφάλεια της Ανατολικής Μεσογείου και ευρύτερα της Ε.Ε. Παράλληλα, αναμένεται να συζητηθούν οι νέες δίοδοι μεταφοράς LNG με αξιοποίηση της Ρεβυθούσας και του σχεδιαζόμενου FSRU στην Αλεξανδρούπολη.