Σε κανέναν δεν λέει «Όχι», ο Γιάννης Μπαλάφας, που εμφανίστηκε απόλυτα ανοιχτός στην υποδοχή όχι μόνο υπουργών της κυβέρνησης Παπανδρέου (όπως ο Θανάσης Μωραΐτης) αλλά ακόμα και στον ίδιο τον πρώην πρωθυπουργό. 

Σε συνέντευξή του στο Open, ο βουλευτής της Β’ Αθήνας σημείωσε σχετικά με τα «ανοίγματα» του κόμματός του προς έναν κόσμο περιφερειακά του Κινήματος Αλλαγής «Οι δυνάμεις που καλύπτονται σήμερα σε αυτό που ονομάζεται ΚΙΝΑΛ, και το λέω με πολλή προσοχή, είναι δυνάμεις που εξ αντικειμένου μπορούν να συναποτελέσουν μαζί με εμάς ένα ευρύτερο μέτωπο συνεργασίας». 

Όσο ο ΣΥΡΙΖΑ βρισκόνταν στην αντιπολίτευση, ο Γιώργος Παπανδρέου, αποτελούσε για το κόμμα την «προσωποποίηση του κακού», ερωτώμενος για το αν ο πρώην πρωθυπουργός είναι καλοδεχούμενος στον ΣΥΡΙΖΑ απάντησε: «Εγώ προσωπικά είμαι υπέρ των συγκλίσεων και συνεργασιών με μια ευρύτατη γκάμα δυνάμεων που έχουν, χωρίς διαπραγμάτευση, μέτωπο ενάντια στην ακροδεξιά και στον άπληστο νεοφιλελευθερισμό». 

Σε ό,τι έχει να κάνει με τις πρόσφατες υπουργοποιήσεις των Μωραΐτη και Τόλκα, αντίθετα με πολλούς από τους συντρόφους του, ο Γιάννης Μπαλάφας δεν έδειξε να προβληματίζεται «Αν ψάχναμε να βρούμε για να κάνουμε συνεργασίες, ανθρώπους και στελέχη που συμφωνούσαν όλα τα προηγούμενα χρόνια με μας, δεν θα επρόκειτο για συνεργασίες, θα ήταν εμείς με τους εαυτούς μας» απάντησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ. 

«Οι συνεργασίες γίνονται με δυνάμεις και συλλογικότητες με τις οποίες έχεις και διαφωνίες σε κάποια ζητήματα. Εμείς αυτή την τετραετία κάναμε μια επωφελή συνεννόηση με τους ΑΝΕΛ και τον κ.Καμμένο, ο οποίος ερχόταν από μια μεγάλη απόσταση πολιτική και αυτή η συνεργασία μας έβγαλε από τα μνημόνια» τόνισε καταλήγοντας ο Γιάννης Μπαλάφας.