«Η Ελλάδα είναι ισχυρό μέλος της Ευρωζώνης. Χαιρόμαστε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε τα προγράμματα. Ξεκινά μια νέα φάση την οποία θέλουμε να στηρίξουμε. Έχουμε τη μεγάλη ευκαιρία να είμαστε τιμώμενη χώρα στη ΔΕΘ. Η Ελλάδα είναι σημαντικός τόπος επενδύσεων. Ξέρουμε ότι οι Έλληνες πέρασαν δύσκολα αλλά τώρα υπάρχει ανάπτυξη και ελπίζω να είναι για όλους» είπε η Άνγκελα Μέρκελ. 

«Υπάρχει πληθώρα προκλήσεων στην Ευρώπη και πρέπει να τις αντιμετωπίσουμε μαζί. Συμμερίζομαι απολύτως την ελληνική θέση για το θέμα των προσφύγων, είναι θέμα που μας αφορά όλους» συνέχισε η Γερμανίδα Καγκελάριος. 

«Διαπιστώνω τις θαρραλές προσπάθειες της Ελλάδας στα δυτικά Βαλκάνια και αυτό έχει να κάνει με το ζήτημα της Βόρειας Μακεδονίας. Δεν είναι καλό μόνο για εκείνους αλλά και την Ελλάδα και όλους στην Ευρώπη» είπε η κ. Μέρκελ.

«Αναλαμβάνουμε απόλυτη ευθύνη για τα εγκλήματα των εθνικοσοσιαλιστών. Εϊναι υπόθεση καρδιάς να στηρίξουμε την Ελλάδα», κατέληξε η Γερμανίδα Καγκελάριος. 

Παυλόπουλος: Πρέπει να λυθούν οι διαφορές για τις γερμανικές αποζημιώσεις 

«Σας καλωσορίζω στην προεδρία της Δημοκρατίας και αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά γιατί μου δίνεται η ευκαιρία να ανταποδώσω τη θερμή υποδοχή που μου επιφυλάξατε στο Βερολίνο. Την κρατάω στη μνήμη μου γιατί συνέβη κάτι που είναι σημαντικό: διαλύθηκαν παρανοήσεις για την ήδη αμετάκλητη απόφαση της Ελλάδας να παραμείνει στον σκληρό πυρήνα της Ευρωζώνης. Έκτοτε αποδείξαμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε, με θυσίες ακόμη και για λάθη που δεν ήταν δικά μας», είπε υποδεχόμενος την Άνγκελα Μέρκελ ο Προκόπης Παυλόπουλος.

«Η Γερμανία κι εσείς στηρίξατε την Ελλάδα στην προσπάθεια για έξοδο από τα μνημόνια. Αυτό που κάνατε ήταν καλό για τη Γερμανία και τόνωσε και το δικό σας προφίλ, την ηγετική σας φυσιογνωμία. Η Ευρώπη δεν θα ήταν ίδια χωρίς την Ελλάδα στους κόλπους της», επεσήμανε ο κ. Παυλόπουλος.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος έκανε αναφορά και στο κατοχικό δάνειο και τις αποζημιώσεις: «Πρέπει να λυθούν οι διαφορές» είπε.

«Έχουμε μπροστά μας μια κρίσιμη συγκυρία, τις ευρωεκλογές», σημείωσε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Νωρίτερα η Άνγκελα Μέρκελ κατέθεσε στεφάνι στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη