Έφτασε, λοιπόν, ο καιρός που θα συμφωνήσω κι εγώ σε κάτι με τον Παύλο Πολάκη. ««Ζούμε μια έξαρση της επιδημικής γρίπης. Η πλειοψηφία των στελεχών είναι Η1Ν1. Δεν είναι η ήπια περσινή χρονιά, είναι λίγο πιο ισχυρό το στέλεχος αλλά δεν είναι και καμία καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα», είπε το βράδυ της Κυριακής στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του KontraChannelο υπουργός.

Γιατί συμφωνώ μαζί του; Γιατί έχω αποφασίσει κι εγώ να το ρίχνω πλέον στο σορολόπ, για να μην πέσω…στα βαριά. Μην τρελαθούμε τώρα, δηλαδή!

Αμ έπος, αμ έργον όμως. Και γι’ αυτό ξεκινώ ευθύς αμέσως να εφαρμόζω το πολάκειο δόγμα στη ζωή μου!

Μπορεί μετά από μια τρίτη, εντελώς αχρείαστη ανακεφαλαιοποίηση, κυβερνητικά στελέχη να ανοίγουν κουβέντα και για μια ενδεχόμενη τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, αλλά δεν έχουν καταρρεύσει κιόλας. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί η κυβέρνηση να ετοιμάζεται να φέρει μια πιο αυστηρή ρύθμιση για την πρώτη κατοικία σε σχέση με τον νόμο Κατσέλη, αλλά δεν είναι ότι δεν θα προστατεύονται και κάποιοι. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί το ιδιωτικό χρέος να έχει εσχάτως καβατζάρει τα 100 δισεκατομμύρια, αλλά δεν έχει πάει και στα 200. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί η ελληνική οικονομία να έπρεπε να έχει «τρέξει» με μεγάλη ανάπτυξη τα προηγούμενα χρόνια, όταν προσπαθούσαμε να συμμαζέψουμε τη ζημιά του 2015, αλλά δεν είναι ότι είμαστε και σε ύφεση. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί να έχουμε δεσμευτεί σε πλεονάσματα της τάξης του 3,5% μέχρι το 2023, αλλά ο Σαμαράς είχε υπογράψει πλεονάσματα 4,5% για μετά το 2014. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί να μην έχει γίνει και καμιά επένδυση της προκοπής τα τελευταία χρόνια στη χώρα, για να μεγαλώσει η πίτα του ΑΕΠ και το μη μισθολογικό κόστος για τις επιχειρήσεις να παραμένει «στον θεό», αλλά αυξήσαμε τον κατώτατο μισθό. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί η χώρα να κυβερνάται από μια περίεργη πλειοψηφία ενός κόμματος και ορισμένων μεταφερόμενων βουλευτών, αλλά τουλάχιστον ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι υποψήφιος για το Νόμπελ Ειρήνης. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί με τον τρόπο που η κυβέρνηση χειρίστηκε το Μακεδονικό, χωρίς να διαμορφωθεί ένα εθνικό μέτωπο συναίνεσης, να δημιουργήθηκε έδαφος και πάλι για πάσης φύσεως ακραία στοιχεία, αλλά τουλάχιστον ο ΣΥΡΙΖΑ πλασάρεται ως ο γνήσιος εκφραστής της «Κεντροαριστεράς». Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί σε πολλά ακαδημαϊκά ιδρύματα η ανομία να είναι μέρος της καθημερινότητάς τους, αλλά τουλάχιστον οι φοιτητές μπορούν και μπαίνουν ακόμα για μάθημα (τις περισσότερες φορές). Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Μπορεί ο νόμος να άλλαξε και πολλάκις καταδικασμένοι τρομοκράτες να μπορούν να παίρνουν με πολύ μεγαλύτερη ευκολία άδειες, αλλά δεν είναι κιόλας ότι άνοιξαν της φυλακής τα σίδερα και βγήκαν παγανιά. Δεν είναι και καμιά καταστροφή, για να μην τρελαθούμε τώρα!

Καταλάβατε, λοιπόν; Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι και πολύ χειρότερα, αλλά ευτυχώς έχουμε την κυβέρνηση αυτή και δεν είναι. Βεβαίως, δεν είναι και πολύ καλά, παρά το τρίτο Μνημόνιο, αλλά δεν είναι και καμιά καταστροφή, μην τρελαθούμε τώρα!

Αυτό πρέπει να είναι και το διακύβευμα των εκλογών. Να ξεπεράσουμε, επιτέλους, αυτή τη θλιβερή λογική του μη χείρον βέλτιστον, αυτό το παραλυτικό «μην τρελαθούμε τώρα!».