Μίνι ανασχηματισμός με άρωμα Κεντροαριστεράς ήταν αυτός που ανακοίνωσε το μεσημέρι της Παρασκευής ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Αρχικά, σημαντική, αλλά αναμενόμενη ήταν η αναβάθμιση του Γιώργου Κατρούγκαλου σε θέση υπουργού Εξωτερικών, παίρνοντας τη θέση του Αλέξη Τσίπρα.

Στο υπουργικό σχήμα επιστρέφει η Σία Αναγνωστοπούλου, αναλαμβάνοντας αναπληρώτρια υπουργός με αρμοδιότητα τις Ευρωπαϊκές Υποθέσεις.

Έκπληξη είναι και η τοποθέτηση της Ελευθερίας Χατζηγεωργίου στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης. Η κ. Χατζηγεωργίου έχει πολιτευτεί στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ είναι πρόσωπο του περιβάλλοντος Μαξίμου, όντας διευθύντρια του πολιτικού γραφείου του Δημήτρη Τζανακόπουλου.

Για τις επιδόσεις του επιβραβεύεται και ο βουλευτής Πρεβέζης Κώστας Μπάρκας, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Εργασίας, στη θέση του Νάσου Ηλιόπουλου. Οι πιο ενδιαφέρουσες τοποθετήσεις, όμως, σαφώς είναι αυτές των προερχομένων από το ΚΙΝΑΛ: στο υπουργείο Υποδομών, στη θέση του Νίκου Μαυραγάνη των ΑΝΕΛ, τοποθετείται ο Θάνος Μωραϊτης, επί σειρά ετών βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και δις υφυπουργός στις κυβερνήσεις Παπανδρέου.

Ο κ. Μωραϊτης θήτευσε και ως γραμματέας Επικοινωνίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, ενώ εσχάτως είχε ανακοινώσει ότι δεν θα είναι υποψήφιος με το ΚΙΝΑΛ. Εκτός ΚΙΝΑΛ βρέθηκε πρόσφατα και ο Άγγελος Τόλκας, ο οποίος αναλαμβάνει υφυπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής υπό τον Δημήτρη Βίτσα.

Ο κ. Τόλκας ήταν μέχρι πρότινος γραμματέας Αυτοδιοίκησης του ΚΙΝΑΛ, ενώ παλαιότερα ήταν βουλευτής Ημαθίας του ΠΑΣΟΚ και είχε θητεύσει επ’ ολίγον και ως αναπληρωτής κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ειδικά με τις δύο τελευταίες τοποθετήσεις είναι σαφές ότι ο κ. Τσίπρας θέλει να εκπέμψει το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ο αυθεντικός εκφραστής του προοδευτικού και κεντροαριστερού χώρου πλέον, τραβώντας σαφή διαχωριστική γραμμή από το Κίνημα Αλλαγής και τη Φώφη Γεννηματά.

ΝΔ: Η διεύρυνση του ΣΥΡΙΖΑ εξαντλήθηκε σε 2 βοηθούς κηπουρού του ΠΑΣΟΚ

«Είναι μάλλον ο πρώτος κυβερνητικός ανασχηματισμός που θα περάσει ως μονόστηλο στις εφημερίδες», τονίζει η Νέα Δημοκρατία σε ανακοίνωσή της με αφορμή τον «μίνι» ανασχηματισμό που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

ΚΙΝΑΛ: Παράγκα Γ' Εθνικής η λεηλασία της παράταξής μας από τον Τσίπρα

«Η επιχείρηση Τσίπρα για λεηλασία της παράταξης μας πέφτει στο κενό, εκφυλίζεται σε παράγκα Γ’ Εθνικής», γράφει το Κίνημα Αλλαγής, με αφορμή τον «μίνι» ανασχηματισμό της κυβέρνησης, που ανακοίνωσε σήμερα ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Η σκληρή κριτική του Μωραΐτη στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – Τι έγραφε στο twitter πριν γίνει μέλος της

Στροφή 180 μοιρών έκανε όπως φαίνεται ο Θάνος Μωραΐτης, ο οποίος από μέλος της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου, από το μεσημέρι της Παρασκευής είναι υφυπουργός του ΣΥΡΙΖΑ.