Ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως η επίσκεψή του στη Μακεδονία έχει ιδιαίτερα πολιτικά χαρακτηριστικά και σημείωσε ότι ο παππούς του, Κυριάκος Μητσοτάκης, το 1912 είχε ξεκινήσει επικεφαλής σώματος εθελοντών από την Κρήτη για να πολεμήσει στους Βαλκανικούς Πολέμους.

«Η Συμφωνία των Πρεσπών είναι μια κακή Συμφωνία και μερίδιο ευθύνης έχουν οι κ.κ. Τσίπρας, Κοτζιάς και Καμμένος» είπε ο κ. Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στον Πάνο Καμμένο λέγοντας πως «το τελευταίο διάστημα φόρεσε τη στολή του μακεδονικού, αλλά έδωσε το στυλό στον κ. Τσίπρα για να υπογράψει τη Συμφωνία των Πρεσπών».

Ο πρόεδρος της ΝΔ εξέφρασε την εκτίμηση ότι στις 26 Μαΐου θα γίνουν μαζί με τις ευρωεκλογές και οι βουλευτικές εκλογές, και κάλεσε τα μέλη και τους φίλους του κόμματος σε εγρήγορση για τις εκλογικές μάχες που έρχονται.

Μετά την ομιλία του στα γραφεία της ΝΔ στα Γιαννιτσά, ο Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω Twitter ευχαρίστησε για τη ζεστή υποδοχή στα Γιαννιτσά: «Σας ευχαριστώ για την τόσο ζεστή υποδοχή στα Γιαννιτσά! Θέλω να είμαι όσο περισσότερο μπορώ σε περιοδείες για να ακούσει όλη η Ελλάδα το μήνυμά μας: πως είμαστε η πολιτική δύναμη η οποία την επόμενη μέρα θα κάνει τη ζωή όλων των Ελλήνων καλύτερη».

Με άλλη ανάρτηση ο πρόεδρος της ΝΔ διαβεβαιώνει, «θα κάνω ό,τι μπορώ για να αμβλύνω τις συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. Είναι μια εθνική υποχώρηση που έγινε με τόση ευκολία γιατί ο κ. Τσίπρας και η κυβέρνησή του δεν σεβάστηκαν τις ιστορικές ευαισθησίες των ανθρώπων, ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα, ειδικά εδώ στα Γιαννιτσά».