Τη θέση του για την διαπραγμάτευση σχετικά με το όνομα της πΓΔΜ, αποσαφήνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ενώπιον των συντακτών που καλύπτουν το ρεπορτάζ της Νέας Δημοκρατίας, στο καθιερωμένο τραπέζι.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκαθάρισε ότι το Βουκουρέστι πρέπει να είναι ο ελάχιστος πήχης και τάχθηκε εκ νέου υπέρ της σύνθετης ονομασίας με γεωγραφικό προσδιορισμό. Παράλληλα τόνισε πως «μυστική διπλωματία, διχαστικός λόγος και εθνική συναίνεση, δεν πάνε μαζί» εκτιμώντας πως η κυβέρνηση «δεν ενδιαφέρεται να δημιουργήσει συνθήκες συναίνεσης».

Επισήμανε ακόμα ότι είναι απαράδεκτο εκ μέρους της κυβέρνησης να ταυτίζεται με Χρυσαυγίτη, όποιος έχει ευαισθησία στο συγκεκριμένο θέμα», ενώ ξεκαθάρισε ότι τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας είναι ελεύθερα να πάρουν μέρος στα επικείμενα συλλαλητήρια για το θέμα, αν και ο ίδιος κράτησε αποστάσεις υπενθυμίζοντας τα λόγια του ιδρυτή της παράταξης Κωνσταντίνου Καραμανλή ο οποίος έλεγε πως «εξωτερική πολιτική, δε γίνεται με συλλαλητήρια».

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, δεν άφησε ασχολίαστη ούτε τη δήλωση Ντάισελμπλουμ, τονίζοντας πως ο Ολλανδός πρώην πρόεδρος του Eurogroup «ομολόγησε αυτό που όλοι ξέραμε». Ότι δηλαδή «δεν υπήρξε καμία διαπραγμάτευση γιατί ο Τσίπρας είπε ναι σε όλα». Παράλληλα επισήμανε την κατά τον ίδιο «οπισθοδρόμηση στις μεταρρυθμίσεις» εκτιμώντας πως έτσι «όλοι βολεύονται». Υπογράμμισε όμως πως «το θέμα είναι να βολεύονται οι πολίτες. Ο Τσίπρας πρέπει να εξασφαλίσει τις καλύτερες συνθήκες για τη μετά το πρόγραμμα εποχή…»