Στους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων που στηρίζουν την κυβέρνηση αναφέρθηκε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, κατά τη διάρκεια της δευτερολογίας του στην Ολομέλεια που συζητά την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στη Βουλή. 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, τους εγκάλεσε πως δεν είχαν το θάρρος ούτε να βγουν στο βήμα να υπερασπιστούν την επιλογή τους αυτή. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «Ο τραγέλαφος  των ΑΝΕΛ ως κόμμα-ακορντεόν. Βουλευτές του να δίνουν ψήφο εμπιστοσύνης χωρίς να διαγράφονται, για να διατηρεί ο κ. Καμμένος τα προνόμια του αρχηγού κόμματος.

Υπουργοί προερχόμενοι από τους ΑΝΕΛ να παραμένουν στις θέσεις τους. Και άλλοι βουλευτές των ΑΝΕΛ να ψηφίζουν τον κ. Τσίπρα για πρωθυπουργό, αλλά να δηλώνουν ότι δεν ψηφίζουν τις Πρέσπες, διαφωνώντας έτσι με την κεντρική επιλογή  της κυβέρνησης.
Τέσσερεις  από τους έξι βουλευτές που έχουν εκδηλώσει την πρόθεσή τους να στηρίξουν την κυβέρνηση, τρεις υπουργοί: η κ. Κουντουρά, ο κ. Κόκκαλης, η κ. Παπακώστα και ο κ. Ζουράρις δεν μίλησαν καν για να αιτιολογήσουν την ψήφο τους. 
Δύο είναι στην Κίνα και οι άλλοι δύο κάνουν τους Κινέζους».