«Κατάντια για μια χώρα με μακρά κοινοβουλευτική παράδοση» χαρακτήρισε την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας για «πλειοψηφία της γκαζόζας» που όπως ειπε «δεν είναι απλά ανέκδοτο ή ένα έξυπνο hashtag στο twitter». 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας σε εκδήλωση της εφημερίδας «Γνώμη» στην Πάτρα, σημείωσε ακόμα «στα φαινόμενα λειτουργικής υποβάθμισης του κοινοβουλίου, προστέθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες και αυτά ενός πρωτοφανούς πολιτικού ευτελισμού, με βουλευτές που πατάνε σε δύο βάρκες και αλλάζουν κόμματα και απόψεις για μία καρέκλα».

«Η Ελλάδα», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ήταν πάντα ως προς τους κοινοβουλευτικούς θεσμούς τουλάχιστον, μία ευρωπαϊκή χώρα στα Βαλκάνια και ο κ. Τσίπρας, ο κ. Καμμένος και η παρέα τους, μας κατάντησαν μία βαλκανική χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση.»

«Σήμερα, η χώρα κυβερνάται από μια κυβέρνηση μειοψηφίας που αναζητά ευκαιριακές πλειοψηφίες στη Βουλή για να νομοθετήσει» πρόσθεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας για να σχολιάσει «Άλλοι ψήφισαν τις Πρέσπες και άλλοι της έδωσαν ψήφο εμπιστοσύνης. Βουλευτές ανταλλάσσουν την ψήφο τους με υπουργικές καρέκλες και τώρα δρομολογούνται πρωτοφανείς μεθοδεύσεις για να διατηρήσει ο κ Καμμένος τα προνόμια του επικεφαλής κοινοβουλευτικής ομάδας. Όλοι έχουν καταλάβει όμως τι συμβαίνει.»

Όπως είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «ο κ. Καμμένος εκβιάζει τον κ. Τσίπρα, ότι αν του διαλύσει την κοινοβουλευτική ομάδα, η κυβέρνηση δεν θα κάνει παρέλαση την 25η Μαρτίου και ο κ Τσίπρας σπεύδει να ενδώσει στον εκβιασμό.»

«Και το ερώτημα που δεν απαντάει ο κ. Τσίπρας», συνέχισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, «είναι τι ακριβώς φοβάται, τι είναι αυτό που ξέρει ο κ Καμμένος και ο κ Τσίπρας τρέμει μήπως θα αποκαλυφθεί και τι είναι αυτό που έχει κάνει τον πρωθυπουργό να σκέφτεται το πρωτοφανές, δηλαδή την αλλαγή του κανονισμού της Βουλής, η οποία δρομολογείται για την επόμενη εβδομάδα για να εξαγοράσει τη σιωπή του πρώην συνεταίρου του;»

Κατόπιν, ο πρόεδρος της ΝΔ είπε ότι «εγώ δεν ξέρω τι υπάρχει καταγεγραμμένο στα τεφτέρια αυτού του συνεταιρισμού, ξέρω όμως ότι ο εκβιαστής δεν σταματά ποτέ όταν τον ικανοποιείς, αλλά ζητάει κι άλλα.»

«Για αυτό» και όπως τόνισε, «θέλω από εδώ από την Πάτρα να στείλω ένα μήνυμα στον κ. Τσίπρα: ένας εκβιαζόμενος πρωθυπουργός είναι εξαιρετικά επικίνδυνος για τη χώρα, όπως εξαιρετικά επικίνδυνη για τη λειτουργία των θεσμών, αλλά και βαθιά προσβλητική για τη χώρα είναι όλη αυτή η δυσώδης, η παρακμιακή κατάσταση.»

Αναφερόμενος σε αυτό το σημείο στον πρόεδρο της Βουλής, είπε ότι «εύχομαι ειλικρινά να συναισθανθεί τη σημασία του ρόλου του και να μην συναινέσει σε αυτές τις πρωτοφανείς μεθοδεύσεις, αλλιώς θα έχει γίνει και αυτός ένα πιόνι στην άθλια συναλλαγή Τσίπρα - Καμμένου.»

«Για να το πω ακόμα πιο απλά» πρόσθεσε, «δεν μπορεί η πολιτική σταθερότητα στην Ελλάδα να εξαρτάται από τον κάθε κ. Παπαχριστόπουλο, που τη μία μέρα λέει ότι θα παραιτηθεί και την άλλη τον βάζουν να περιμένει λίγο ακόμα για να ψηφίσει και το πρωτόκολλο ένταξης στο ΝΑΤΟ, όπως δεν μπορεί σε αυτά τα παιχνίδια να πρωταγωνιστεί ο πρόεδρος της Βουλής, διότι είναι ντροπή για τη χώρα, που δεν της αξίζει τέτοια κατάντια.»

Ο κ. Μητσοτάκης αναφέρθηκε επίσης στη δημόσια ΜΜΕ τονίζοντας πως «μετατρέπονται σε κυβερνητικά φερέφωνα».