Μήνυμα υπέρ της ανάγκης δημιουργίας πολλών και καλών θέσεων εργασίας, αλλά και της χρείας οι επιχειρήσεις να «μοιράζονται» τα κέρδη τους με τους εργαζομένους τους έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας στη συνεδρίαση του Bureau του ΕΛΚ, η οποία λαμβάνει χώρα σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας. Έχοντας στο πλευρό του τον υποψήφιο για την προεδρία της Κομισιόν Μάνφρεντ Βέμπερ, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τις βασικές προτεραιότητές του για την ελληνική οικονομία, με έμφαση στην αγορά εργασίας, καθώς ο κ. Βέμπερ σκοπεύει να ανακοινώσει το σχέδιό του για τη δημιουργία 5 εκατομμυρίων νέων θέσεων εργασίας στην Ευρώπη την επόμενη πενταετία. 

«Θα έχουμε εθνικές εκλογές το 2019, το πιθανότερο τον Μάιο, το αργότερο τον Οκτώβριο», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι «οι πολίτες θα στείλουν σαφές μήνυμα για την κατεύθυνση της χώρας». Τόνισε ότι ο «παράξενος» συνασπισμός ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, «ήταν ένας συνασπισμός λαϊκιστών που απογοήτευσε τη χώρα». «Χάσαμε το momentum της ανάπτυξης που η Ευρώπη κατάφερε να καταγράψει υπό την ηγεσία του ΕΛΚ», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. «500.000 νέοι έφυγαν από την Ελλάδα για να βρουν δουλειά στο εξωτερικό: γι’ αυτό και λέω ότι η νούμερο ένα προτεραιότητα για την Ελλάδα, την Ευρώπη και τη ΝΔ είναι η δημιουργία νέων, καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ και προσέθεσε ότι «οι θέσεις εργασίας που τόσο χρειάζεται η Ελλάδα δεν δημιουργούνται με επιδοτήσεις ή συμβάσεις από το κράτος, αλλά μέσω της επιχειρηματικότητας, των επενδύσεων και της καινοτομίας». 

Αναφέρθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, επιμένοντας στην ανάγκη μείωσης της φορολογίας και χρησιμοποίησής της ως αναπτυξιακό εργαλείο, λέγοντας ότι ο κ. Τσίπρας επένδυσε στην υπεροφορολόγηση για να δημιουργήσει υπερπλεονάσματα και στη συνέχεια να μπορεί να μοιράζει επιδόματα. Έκανε, παράλληλα, λόγο για την ανάγκη δημιουργίας ενός μικρότερου και πιο λειτουργικού κράτους, ενώ επέμεινε και στην ανάγκη νέες εταιρείες να έρθουν και να επενδύσουν στην Ελλάδα. 

Την ίδια ώρα, όμως, και με το βλέμμα στους εργαζομένους του ιδιωτικού τομέα, τόνισε ότι πρέπει οι επιχειρήσεις να «μοιραστούν» την επιτυχία τους με τους εργαζομένους τους, κάτι που θα σημαίνει και μισθολογικές απολαβές ανάλογες με την παραγωγικότητα. 

Υπογράμμισε, ακόμα, ότι η νούμερο ένα προτεραιότητά του είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός της χώρας, επιμένοντας στη δημιουργία ενός χαρτοφυλακίου Ψηφιακής Πολιτικής που θα υπάγεται απευθείας στο Μέγαρο Μαξίμου, ενώ αναφέρθηκε και στην ανάγκη στενότερης διασύνδεσης των πανεπιστημίων με την αγορά εργασίας. 

«Παρά τους λαϊκιστές, παρά την τεράστια κρίση, οι Έλληνες πιστεύουν στην Ευρώπη, στις αξίες της Ευρώπης και πρέπει να κάνουμε την Ευρώπη πιο «σχετική» για την Ελλάδα», τόνισε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι το 2019 θα είναι μια καλή χρονιά για το ΕΛΚ τόσο στην Ελλάδα, όσο και στην Ευρώπη, μιας και η ΝΔ θα κερδίσει τις εκλογές και θα υπάρχει τουλάχιστον μια ακόμα κυβέρνηση του ΕΛΚ στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.