«Κακή» χαρακτήρισε για μια ακόμη φορά την Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας. Μιλώντας στο Thessaloniki Summit, ο Κυριάκος Μητσοτάκη, έκανε λόγο και για την... εμπορική πλευρά της συμφωνίας, σημειώνοντας πως «για εκατοντάδες επιχειρήσεις στη Βόρεια Ελλάδα που χρησιμοποιούν τη λέξη Μακεδονία στον τίτλο ή στα προϊόντα τους. Ποιες “μεικτές” επιτροπές θα αποφασίζουν γι αυτές και ποια δικαστήρια θα λύνουν τις διαφορές».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας για την οικονομία, σημείωσε πως «Η Ελλάδα σήμερα συνδυάζει υψηλή φορολογία με χαμηλούς μισθούς και κακής ποιότητας δημόσια αγαθά και υπηρεσίες. Είναι προφανές πώς κάπου έχει γίνει λάθος».

«Τα υπερπλεονάσματα που στραγγαλίζουν την οικονομία και η παροχολογία ναρκοθετούν το μέλλον της χώρας. Θα τρώμε από τις σάρκες μας όσο δεν βάζουμε στο επίκεντρο των προσπαθειών μας την αύξηση του ΑΕΠ και των θέσεων εργασίας» σημείωσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.

«Ο πατριωτισμός χτίζει γέφυρες και ο εθνικισμός χτίζει τείχη», είπε ο κ. Μητσοτάκης και μίλησε για έναν «επικίνδυνο εθνικολαϊκισμό» που δηλητηριάζει τους λαούς και υψώνει τείχη. Τάχθηκε υπέρ της ευρωπαϊκής προοπτικής των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων υπό την προϋπόθεση του απόλυτου σεβασμού του ευρωπαϊκού κεκτημένου.

Ο κ. Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα και την κυβέρνηση ότι προχωρούν σε «άκρατη παροχολογία που νεκρανασταίνει το «Τσοβόλα δώστα όλα» και ασχολείται με παροχές και επιδόματα ενώ χρειάζεται βιώσιμη ανάπτυξη. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δημιούργησε ένα «γκρίζο και αποκαρδιωτικό τοπίο», είπε και δήλωσε πως στις βουλευτικές εκλογές θα ζητήσει ισχυρή λαϊκή εντολή για να αλλάξει αυτή την πορεία, διότι, όπως σημείωσε, "μπορούμε καλύτερα".

Η κυβέρνηση υπερφορολόγησε, μείωσε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και έκανε εσωτερική στάση πληρωμών ώστε να μπορεί να μοιράζει προεκλογικά επιδόματα θυσιάζοντας την ανάπτυξη, ανέφερε ο κ.Μητσοτάκης.