Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, για να σταλεί ξεκάθαρο μήνυμα και για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ, ζήτησε ο πρόεδρος της ΝΔ Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη συνέντευξή του από τη ΔΕΘ.

«Εγώ είπα στους πολίτες ότι η συμφωνία παράγει αποτελέσματα από τη στιγμή της υπογραφής της. Ο Σκοπιανός πρωθυπουργός, μιλά συνέχεια για το πόσο σημαντική κατάκτηση είναι η μακεδονική γλώσσα και ταυτότητα.

»Η ΝΔ δεν θα την ψηφίσει τη συμφωνία όταν έρθει στη Βουλή. Αν μεσολαβήσουν εκλογές, δεν θα κυρώσουμε τη συμφωνία. Από τη στιγμή όμως που θα κυρωθεί και κυρώνεται ταυτόχρονα και το ζήτημα του ΝΑΤΟ, το ζήτημα αυτό τελειώνει.

»Αυτή η συμφωνία παράγει έννομα αποτελέσματα που είναι πολύ δύσκολο να ανατραπούν. Λέω τα ίδια εντός και εκτός Ελλάδας. Εξήγησα με απόλυτη σαφήνεια ποια είναι η στάση μας και η θέση μας στο ΕΛΚ. Μίλησα για μια συμφωνία που βρίσκει αντίθετη την ελληνική κοινή γνώμη. Μίλησα για τα ζητήματα ταυτότητας και εξήγησα στους Ευρωπαίους γιατί δεν έπρεπε να αποδεχθούμε μακεδονική γλώσσα και εθνότητα. Λέω τα ίδια μέσα και έξω» είπε ο κ. Μητσοτάκης.

Τσάμπα μάγκας είναι ο Καμμένος -πρόσθεσε- γιατί είναι αυτός που λέει ότι δεν πρόκειται να στηρίξει τη συμφωνία, εξακολουθεί όμως να παρέχει στήριξη και ψήφο εμπιστοσύνης, που λέει ότι θα φέρει την συμφωνία στη Βουλή. Εμείς αξιοποιήσαμε όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα για να μην ψηφιστεί.

Προσφυγή στις κάλπες το συντομότερο δυνατό, μέσα από την ψήφο θα στείλει ξεκάθαρο μήνυμα και γι αυτό το ζήτημα, συμπλήρωσε ο πρόεδρος της ΝΔ.