«Η κυβέρνηση, θέλει δεν θέλει, είναι μειοψηφία 145 βουλευτών» τόνισε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας σε εκδήλωση στο Ηράκλειο για την υποψηφιότητα του Αλέξανδρου Μαρκογιαννάκη για την Περιφέρεια Κρήτης, όπου έκανε λόγο για «πολιτική ανωμαλία άνευ προηγουμένου» και «παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής και της κοινωνίας».

«Η ατμόσφαιρα της Βουλής έχει μολυνθεί πολύ από τα βρώμικα κόλπα μιας κυβέρνησης, που κάνει τα πάντα για λίγη ακόμη εξουσία» δήλωσε. «Ύστερα από ένα σκηνοθετημένο διαζύγιο, οι κ.κ. Τσίπρας και Καμμένος αντάλλαξαν βουλευτές και υπουργούς, ώστε ο πρώτος να μείνει πρωθυπουργός και ο δεύτερος αρχηγός» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε: 

«Ύστερα από παζάρια με έξι πολιτικούς γυρολόγους, έραψαν μία κυβέρνηση "κουρελού": Με δύο υπουργούς ΑΝΕΛ που παραμένουν στην κυβέρνηση με αντάλλαγμα την ψήφο εμπιστοσύνης. Με δύο βουλευτές ΑΝΕΛ που υποστηρίζουν τη συμφωνία χωρίς να διαγραφούν, με ένα βουλευτή που ήταν στο Ποτάμι και την κ.Παπακώστα... Ποτάμι το πρωί ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ανεξάρτητος το πρωί, ΣΥΡΙΖΑ το βράδυ. Ένας πολύχρωμος θίασος σε μία σκοτεινή παράσταση. Πρόκειται για μια πολιτική ανωμαλία άνευ προηγουμένου. Αποτελεί παραχάραξη των συσχετισμών της Βουλής, όσο και της κοινωνίας».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ επιτέθηκε προσωπικά στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, λέγοντας ότι επέβαλε στην πολιτική ένα καρναβάλι στο οποίο ο ίδιος δεν θα συμμετάσχει. «Κάποιοι τις τελευταίες μέρες θέλουν να τον παρουσιάσουν και ως κεντροαριστερό. Σε λίγο θα μας πουν ότι είναι και βενιζελικός, ενώ είναι αγκαλιά με τον Παπαχριστόπουλο, τον Ζουράρη, την Παπακώστα, και τους γνωστούς Πολάκηδες. Έχει και η γελοιότητα τα όριά της» τόνισε.

Ο πρόεδρος της ΝΔ επανέλαβε ότι η συμφωνία των Πρεσπών «συνιστά εθνική υποχώρηση» διότι «έγινε βεβιασμένα και πρόχειρα, χωρίς εθνική συναίνεση και ερήμην Βουλής και λαού». «Δεν κλείνει έτσι μια παλιά πληγή, αλλά ανοίγουν νέες. Ξυπνούν ακραίες συμπεριφορές, και οι δύο λαοί εμποδίζονται να βρουν μαζί μία βιώσιμη λύση» είπε και συμπλήρωσε: «Καταψηφίζω, λοιπόν, τη Συμφωνία των Πρεσπών. Και το λέω από την Κρήτη, που έχυσε αίμα στην Μακεδονία, ενώ η ίδια ήταν σκλαβωμένη.»

Αναφερόμενος στην οικονομία, ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε πως «με όση προπαγάνδα και αν ψεκάζει τους πολίτες ο κ. Τσίπρας, αυτοί συνειδητοποιούν πλέον αυτό που ζουν». «Θα ξαναστήσουμε στα πόδια της τη μεσαία τάξη αλλάζοντας τη ρότα της οικονομίας. Αντί ο εθνικός πλούτος διαρκώς να συρρικνώνεται και ένα μικρό μέρος του να μοιράζεται σε επιδόματα, το συνολικό εισόδημα θα αυξάνεται. Έτσι μόνο ωφελούνται όλοι, με προτεραιότητα στους πιο αδύναμους» πρόσθεσε.

«Δεν θέλουμε επιστροφή στο χθες, γιατί στόχος μας είναι μόνο το αύριο. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειάζονται όλοι. Δεν αντέχει η χώρα άλλο διχασμό. Και δεν έχει χρόνο για χάσιμο» υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.