Στον χώρο της ΔΕΘ έφτασε σήμερα το πρωί ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Κυριάκος Μητσοτάκης, για να συναντηθεί με την διοίκηση και τους εργαζόμενους της ΔΕΘ- Helexpo αλλά και να επισκεφτεί τα περίπτερα της έκθεσης.

Ο κ. Μητσοτάκης έφτασε στο χώρο της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης περίπου στις 10.30 το πρωί συνοδευόμενος από βουλευτές και στελέχη του κόμματος του. 

Αρχικά συναντήθηκε με την διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo και τον πρόεδρο κύριο Ανστάσιο Τζήκα ο οποίος τον ενημέρωση για τα στοιχεία που συνθέτουν τη φετινή διοργάνωση.

Ο κ. Τζήκας παρουσίασε στον κ. Μητσοτάκη το σχέδιο ανάπλασης της ΔΕΘ ύψους 120 εκατ. ευρώ, η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί το 2026. Ο κ. Μητσοτάκης εξέφρασε τη συμφωνία του με το σχέδιο και είπε ότι αυτό θα λειτουργήσει αναπτυξιακά και για τη Διεθνή Εκθεση και για την πόλη της Θεσσαλονίκης.

Στην αρχή της συνάντησης ο πρόεδρος της Ν.Δ. παρατήρησε ότι τα τηλεοπτικά συνεργεία είναι περισσότερα σε σχέση με πέρυσι κι όταν οι φωτορεπόρτερ του ζήτησαν να κοιτάξει από την άλλη πλευρά για να τραβήξουν φωτογραφίες ο κ. Μητσοτάκης σχολίασε: «Κοιτάζω το ίδιο καλά και αριστερά και δεξιά».

Ο πρόεδρος της ΝΔ είχε επίσης συνάντηση και με εκπροσώπους του σωματείων των εργαζομένων στη ΔΕΘ.

Αμέσως μετά άρχισε περιοδεία στα περίπτερα, συνοδευόμενος από τον γραμματέα της πολιτικής επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, βουλευτές και στελέχη του κόμματος. Ο πρόεδρος της ΝΔ περπατούσε στο χώρο της ΔΕΘ όπου σε κάποια στιγμή συνάντησε τυχαία τον δήμαρχο Αμαρουσίου και πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη, το όνομα του οποίου έχει ακουστεί για τον Δήμο της Αθήνας και την Περιφέρεια  Αττικής.

Στη συνέχεια μπαίνοντας στο αμερικανικό περίπτερο ο πρόεδρος της ΝΔ συνάντησε επίσης τυχαία τον Έλληνα Επίτροπο στην Κομισιόν Δημήτρη Αβραμόπουλο, παρόντος και του πρόεδρου του Ελληνοαμερικανικού Επιμελητηρίου, Σίμου Αναστασόπουλου με τους οποίους είχε σύντομη συζήτηση.

Παρών στο περίπτερο ήταν και ο Αμερικανός Πρέσβης στην Ελλάδα Τζέφρι Πάϊατ.

Στη συνέχεια επισκέφτηκε το περίπτερο της Lockheed Martin κι έναν  εξομοιωτή πτήσης F-35. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας πέρασε κι από το περίπτερο ΠΑΟΚ στο οποίο ήταν τόσο ο Ζαγοράκης όσο και θρυλος του ΠΑΟΚ Γιώργος Κούδας και εντέλει κατέληξε στο περίπτερο της «Ψηφιακή Ελλάδα» στο θεματικό πάρκο με τις ελληνικές start ups, όπου συνομίλησε με τους νέους startuppers.