Να επιδιώξει συνεργασία με άλλα κόμματα ακόμη και εάν εξασφαλίσει αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές δεσμεύτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Πρώτο Θέμα», ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης επισήμανε ότι γνωρίζει πως το κόμμα του θα παραλάβει «καμένη και ναρκοθετημένη γη, ωστόσο έχουμε σχέδιο, επιτελείο και όρεξη για δουλειά». Εκφράζει δε την αισιοδοξία του ότι σε τέσσερα χρόνια από τώρα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της.

Για το μετεκλογικό τοπίο, ο κ. Μητσοτάκης διακηρύσσει τη βούλησή του να επιδιώξει την ευρύτερη δυνατή συναίνεση ακόμα και αν έχει κοινοβουλευτική αυτοδυναμία, αλλά αποκλείει κάθετα συγκυβέρνηση με τον ΣΥΡΙΖΑ, δηλώνοντας ότι δεν θα δεχθεί την «επιστροφή του στην εξουσία από το παράθυρο, όταν οι πολίτες θα τον έχουν διώξει από την πόρτα».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το ψέμα και η οικονομική καθήλωση. Η ανασφάλεια και το κομματικό ρουσφέτι. Η εσωστρέφεια και η μιζέρια», υπογραμμίζει, για να συμπληρώσει σε άλλο σημείο πως «η ΝΔ ξέρει να διαβάζει τα μηνύματα των καιρών και γνωρίζει καλά πως μεγαλούργησε μόνο όταν διεύρυνε την επιρροή της και σε πολίτες που ήταν πέραν των κομματικών τειχών της», πρόσθεσε.

Νέα πρόσωπα στη Βουλή

Σχετικά με την ανανέωση της παράταξής του, ο κ. Μητσοτάκης αποκαλύπτει πως τις επόμενες ημέρες οι πολίτες θα αρχίσουν να γνωρίζουν τους πρώτους νέους υποψήφιους βουλευτές της παράταξης.

«Είναι πρόσωπα που δεν έχουν διεκδικήσει ποτέ στο παρελθόν την είσοδό τους στη Βουλή. Νέα πρόσωπα, ικανά, με όρεξη να προσφέρουν στην πατρίδα με τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους από την πραγματική ζωή», αναφέρει.

Κλείνοντας, ο πρόεδρος της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεσμεύεται πως «μέχρι τις εκλογές, όσα ψέματα και αν πει ο ΣΥΡΙΖΑ, διότι αυτό θα κάνει, δεν θα υποσχεθώ τίποτα που δεν μπορώ να πράξω. Θα λέω μόνο την αλήθεια. Σε τέσσερα χρόνια από σήμερα η Ελλάδα θα πατάει γερά στα πόδια της. Θα αναπτύσσεται δυναμικά και θα δημιουργεί νέες και καλύτερες θέσεις εργασίας. Θα είναι μια χώρα με ασφάλεια στους δημόσιους χώρους και τα σπίτια μας. Μια χώρα που θα δίνει ευκαιρίες σε όλους. Μια χώρα που θα μας κάνει ξανά υπερήφανους. Μπορούμε να τα καταφέρουμε».