Στις εξελίξεις στη Βενεζουέλα αναφέρθηκαν μεταξύ άλλων στη συνάντησή τους ο Κυριάκος Μητσοτάκης και ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν, Γίρκι Κατάινεν, ο οποίος επισκέπτεται την Ελλάδα. 

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε για «τραγικές εξελίξεις στη λατινοαμερικανική χώρα» και τόνισε: «...αυτό που αισθάνεται κάθε δημοκρατικός πολίτης σήμερα. Θλίψη και αγανάκτηση όταν βλέπει το μεγάλο αυτό κράτος της Λατινικής Αμερικής να δοκιμάζεται από τις αυταρχικές μεθόδους ενός καθεστώτος που έχει οδηγήσει τον λαό του στην ανέχεια και στην απελπισία. 
 
Η τραγωδία στη Βενεζουέλα πρέπει να βρει το ταχύτερο δυνατό δημοκρατική διέξοδο. Η Νέα Δημοκρατία συντάσσεται πλήρως με το αίτημα της Ευρωπαϊκής Ένωσης για άμεσες και ελεύθερες εκλογές. Ο κ. Τσίπρας, που χαρακτήριζε την εξουσία Μαδούρο “μοντέλο που θα έπρεπε να απλωθεί και στην Ευρώπη” προσβάλει την Ελλάδα, επιμένοντας ακόμη και τώρα να τoν στηρίζει. Αναρωτιέμαι: τι ακριβώς είναι αυτό που συνδέει τον κ. Τσίπρα με τον δικτάτορα της Βενεζουέλας;»

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, αναφερόμενος στα υπόλοιπα θέματα της συζήτησής του με τον αντιπρόεδρο της Κομισιόν σημείωσε: «Συμφώνησε απολύτως μαζί μου ότι το κλειδί για την ανάταξη της ελληνικής οικονομίας είναι οι επενδύσεις -ξένες και εγχώριες- που θα δημιουργήσουν νέες και καλά αμειβόμενες θέσεις εργασίας. Επενδύσεις που δυστυχώς η σημερινή κυβέρνηση αντί να προσελκύσει, έκανε τα πάντα, εδώ και τέσσερα χρόνια, για να καθυστερήσει ή και να αποτρέψει».