Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση «που βυθίζει τη χώρα στη λάσπη της πολιτικής συναλλαγής» εξαπέλυσε μιλώντας στο Συντονιστικό των Τομεαρχών της ΝΔ ο πρόεδρος του κόμματος Κυριάκος Μητσοτάκης, εκπέμποντας παράλληλα μήνυμα για ανάδειξη της ευρωκάλπης σε «μητέρα των μαχών» και «δημοψήφισμα», σε περίπτωση που οι εθνικές εκλογές δεν έχουν γίνει ως τις 26 Μαϊου. 

Ο κ. Μητσοτάκης, εισαγωγικά, μίλησε για «εύκαμπτους βουλευτές που ξεδιάντροπα ανταλλάσσουν συνειδήσεις με πόστα» και έκανε λόγο για «βαριά θεσμική δυσοσμία που τυλίγει τη βουλή, για να παίξει την τελευταία πράξη της η κυβέρνηση μειοψηφίας νοικιάζει πρόθυμους κομπάρσους». Τόνισε ότι άλλοι βουλευτές χρησιμοποιούνται για την ψήφο εμπιστοσύνης, άλλοι για τη Συμφωνία των Πρεσπών και άλλοι για κομβικά νομοσχέδια, ενώ «άλλοι παραμένουν σε άλλη ΚΟ και στηρίζουν άλλο κόμμα, για να μην χάσουν την ευκαιρία». Έκανε, δε, λόγο για «πλειοψηφίες ευκαιρίας» και «όλα αυτά σε τιμές ευκαιρίας». 

Επετέθη στον Πρόεδρο της Βουλής Νίκο Βούτση, χαρακτηρίζοντάς τον «κομματικό υπάλληλο» και λέγοντας ότι θα έπρεπε να έχει επιστρέψει ως απαράδεκτες τόσο την επιστολή του πρωθυπουργού όσο και τις επιστολές των 6 βουλευτών, τους οποίους χαρακτήρισε «μαριονέτες». «Οι πλειοψηφίες δεν μπορούν να διαμορφώνονται από πολιτικούς γυρολόγους που κάνουν μια κυβέρνηση κουρελού», προσέθεσε. 


 
108 μέρες ως τις ευρωεκλογές

Παράλληλα, ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον κ. Τσίπρα να προκηρύξει εκλογές, αλλά στάθηκε και στο ορόσημο των ευρωεκλογών που θα γίνουν σε 108 μέρες. «Σε 108 μέρες από σήμερα, ο λαός θα απαντήσει στην πρωτοφανή εκτροπή: ό,τι και να γίνει στις 26 Μαϊου, κάλπες θα στηθούν», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας ότι, αν οι εθνικές εκλογές δεν συμπέσουν με τις ευρωεκλογές, οι πολίτες θα στείλουν μήνυμα σε αυτούς που «φόρτωσαν τους πολίτες με φόρους και τους ταπείνωσαν με τη Συμφωνία των Πρεσπών». «Οι ευρωεκλογές μετατρέπονται ούτως ή άλλως σε εθνικές εκλογές», είπε ακόμα ο κ. Μητσοτάκης.  Σε άλλο σημείο, δε, είπε ότι στην κάλπη της Ευρωβουλής οι πολίτες θα πρέπει να επιλέξουν τη ΝΔ, καθώς «απέναντι στους κάθε οπαδούς του Μαδούρο, εμείς θέλουμε μια Ε.Ε. ανοιχτή, με ανάπτυξη και αλληλεγγύη». «Η κάλπη των ευρωεκλογών πρέπει να μετατραπεί σε ένα βροντερό δημοψήφισμα για το μέλλον της χώρας», είπε ο κ. Μητσοτάκης, καλώντας παράλληλα τα στελέχη του σε απόλυτη ετοιμότητα και εγρήγορση, με το κόμμα να πρέπει να απευθυνθεί σε ολους τους πολίτες «που προδόθηκαν από τα ψέματα του κ. Τσίπρα». «Πρέπει να πείσουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος», υπογράμμισε ο κ. Μητσοτάκης. 

Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν για την επίσκεψη Τσίπρα στην Τουρκία

Ως προς τα εθνικά θέματα, ο πρόεδρος της ΝΔ χαρακτήρισε τη Συμφωνία των Πρεσπών ως λανθασμένη, λέγοντας ότι υπάρχουν προβλήματα που θα βρούμε μπροστά μας. «Ο όρος Βόρεια Μακεδονία θα εκπέσει αφού πουθενά δεν υπάρχει αναφορά σε βορειομακεδονικό λαό και βορειομακεδονική γλώσσα. Ο κ. Τσίπρας είπε ναι εκεί που όλοι οι υπόλοιποι πρωθυπουργοί είχαν πει όχι», τόνισε ακόμα. 

«Προσβάλλει τους Έλληνες που δεν τους αποκαλεί απλά ακροδεξιούς, αλλά και άμυαλους. Όποιος διαφωνεί, είναι περιορισμένης λογικής ικανότητας. Είναι ντροπή αυτή η αλαζονεία. Εμείς σταθήκαμε στο ύψος των περιστάσεων», είπε ο πρόεδρος της ΝΔ. Επανέλαβε, δε, ότι η ΝΔ θα καταψηφίσει το Πρωτόκολλο Ένταξης στο ΝΑΤΟ, όταν έρθει προς κύρωση την Παρασκευή και θα χρησιμοποιήσει κάθε μέσο για να αμβλυνθούν οι συνέπειες της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Θα δώσουμε απόλυτη προτεραιότητα σε ένα αναπτυξιακό σχέδιο για τη Βόρειο Ελλάδα, με ναυαρχίδα τη Θεσσαλονίκη μας», προσέθεσε ακόμα ο πρόεδρος της ΝΔ. 

Τέλος, αναφορικά με την τουρκική προκλητικότητα και τη σημερινή επίσκεψη Τσίπρα στη γείτονα, είπε ότι «Όλοι οι Έλληνες ανησυχούν», ενώ η Τουρκία αγνοεί προκλητικά τελεσίδικες αποφάσεις της ελληνικής δικαιοσύνης, συνεργάτες του κ. Ερντογάν κάνουν λόγο για τουρκική μειονότητα Θράκης, ενώ οι παραβιάσεις συνεχίζονται με αμείωτη ένταση. «Οι 17 ώρες που διαπραγματευόταν για να μας φέρει ένα νέο Μνημόνιο, τα όσα έκανε στο Σκοπιανό, δεν μαρτυρούν μεγάλη ικανότητα διαπραγμάτευσης», προσέθεσε ο κ. Μητσοτάκης, προτρέποντας την κυβέρνηση «να αφήσει τα σοβαρά ζητήματα των ελληνοτουρκικών σχέσεων να τα χειριστεί η επόμενη κυβέρνηση.