Για παράδειγμα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, ο οποίος για χρόνια εκλεγόταν στην Αιτωλοακαρνανία έχοντας απέναντί του τον νέο υφυπουργό Υποδομών Θάνο Μωραϊτη, έσπευσε χθες (Παραπολιτικά 90,1) να τον «καρφώσει». «Πριν αποφασίσει ο κ. Μωραΐτης να έρθει στον ΣΥΡΙΖΑ θα έπρεπε να τα σκεφτεί αυτά. Εγώ δεν θα το έκανα, φανταστείτε τώρα εγώ να προσχωρήσω στη Νέα Δημοκρατία. Όταν εγώ μιλάω με έντονο τρόπο για αυτό το κόμμα όμως, αποφεύγοντας τους χαρακτηρισμούς γιατί δεν μιλάω ούτε για απατεώνες ούτε για λωποδύτες», είπε. ««Βλέπω ότι υπάρχουν αντιδράσεις στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν είμαι εκτός τόπου και χρόνου. Ο καθένας θα κριθεί για αυτά που είπε και για αυτά που κάνει», προσέθεσε.

Αιχμές άφησε, παράλληλα, και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Κυρίτσης, «ανεβάζοντας» στο twitter σχόλιο από τη στήλη «Επισημάνσεις» του διευθυντή της Αυγής Άγγελου Τσέκερη, ο οποίος, σημειωτέον, ήταν και διευθυντής του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού. ««Αύξηση των πασόκων κατά δύο μονάδες παρουσίασε η κυβέρνηση μετά την επιτυχή έξοδο στις αγορές και τη ρύθμιση των κόκκινων δανείων. Ήδη η Moody’s μας αναβάθμισε από ΠΑΣΟΚ ΒΒ σε ΠΑΣΟΚ ΒΒ+», έγραψε ο κ. Τσέκερης και «υιοθέτησε» δια του tweet του ο κ. Κυρίτσης.

Άκρως ενδιαφέρον, παράλληλα, είναι και το άρθρο του ιστορικού στελέχους της ανανεωτικής αριστεράς και προσκείμενου στους «53+» του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Κλαυδιανού, στην εφημερίδα «Εποχή», το οποίο αναδημοσίευσε το portal της εσωκομματικής τάσης Commonality.gr. «Η υπουργοποίηση δύο κεντρικών στελεχών τού ΠΑΣΟΚ δημιουργεί σειρά ερωτημάτων, καθώς έως λίγους μήνες πριν είχαν υπεύθυνες θέσεις στο ΚΙΝΑΛ και δεν μοιάζει με όλες τις προηγούμενες, κατ΄ αρχάς ως προς αυτό. Ως ενεργά στελέχη με τοποθετήσεις τους εναντίον του ΣΥΡΙΖΑ, δίνουν τώρα μοναδική τροφή στον αντικυβερνητικό Τύπο για το αγαπημένο του έργο φθοράς της κυβέρνησης. Σε μια στιγμή που δημιουργείται θετικό ρεύμα προσέγγισης του ΣΥΡΙΖΑ στον ανένταχτο κόσμο της Κεντροαριστεράς και της Αριστεράς, το οποίο η αντιπολίτευση προσπαθεί να ανακόψει δια της διαβολής ότι «το δέλεαρ είναι οι υπουργικές θέσεις», είναι το λιγότερο λάθος να επιλέγονται δύο στελέχη εκ του ΚΙΝΑΛ και να δίνουν έδαφος στην υπονόμευση», γράφει, πιο συγκεκριμένα, ο κ. Κλαυδιανός. Παράλληλα, ο αρθρογράφος καλεί τον πρωθυπουργό να κοιτάξει και προς τα Αριστερά του, όχι μόνο προς το Κέντρο. «Υπάρχει, όμως, κι ένα ακόμα ζήτημα. Το κύρος του ΣΥΡΙΖΑ και της κυβέρνησής του, υποδεικνύει ότι δεν πρέπει το ενδιαφέρον να είναι μονοσήμαντο προς την Κεντροαριστερά. Υπάρχει και η Αριστερά, την οποία μπορεί να τη συναντήσει κανείς με πολλές μορφές – διανοούμενοι, καλλιτέχνες, ακτιβιστές, συνδικαλιστές, ανένταχτοι αριστεροί και αριστερές… Υπάρχει πολιτική και γι΄ αυτή την πλευρά; Υπάρχει σχέδιο προσέγγισης με όλο αυτό το δυναμικό; Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει καθυστέρηση εδώ», υπογραμμίζει.

Σε όλες αυτές τις (αναμενόμενες) ενστάσεις, πάντως, έσπευσε να απαντήσει χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος (Αθήνα 9,84), ο οποίος υπογράμμισε ότι «κινήσεις αυτού του χαρακτήρα αποδεικνύουν καταρχάς ότι η κυβέρνηση είναι ανοιχτή σε συνεργασίες και δεν περιορίζεται μόνο στα πολιτικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ», ενώ προσέθεσε ότι δεδομένου ότι το ΚΙΝΑΛ έχει πάρει διαζύγιο από τον προοδευτικό χώρο ο συγκεκριμένος πολιτικός χώρος μένει κενός «και ξέρετε ότι η πολιτική σιχαίνεται τα κενά».