«Το συγκρότημα της Βαρβακείου μπορεί να γίνει το επίκεντρο της αστικής αναγέννησης που σχεδιάζουμε για το κέντρο της Αθήνας, μαζί με την ενοποίηση  του Αρχαιολογικού Μουσείου, του ΕΜΠ και του Ακροπόλ» δήλωσε ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης στους καταστηματάρχες της Βαρβακείου, τους οποίους συνάντησε την Κυριακή.

Η αναγέννηση της περιοχής - σύμφωνα με το σχέδιο του συνδυασμού «Αθήνα Ψηλά» - θα έχει πολλαπλά οφέλη, οικονομικά και κοινωνικά, για την Αθήνα.

«Βρισκόμαστε σε ένα σημείο που συναντιούνται τρία, γεμάτα αντιθέσεις, διαφορετικά κομμάτια της Αθήνας. Αυτό της έντονης υποβάθμισης που υπάρχει εδώ, εκείνο του «άβατου» των Εξαρχείων αλλά ταυτόχρονα και το αναπτυσσόμενο εμπορικό τρίγωνο» είπε ο κ. Μπακογιάννης.

Ανακαινίζοντας πλήρως τα κτήρια της Βαρβακείου και της Δημοτικής Αγοράς, ενοποιώντας οργανικά τις δυο αγορές και προχωρώντας σε παρεμβάσεις αστικής ανάπλασης στην περιοχή. Μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα πολλών ευρωπαϊκών πόλεων αξιοποιώντας διαθέσιμα ευρωπαϊκά χρηματοδοτικά εργαλεία που ξέρουμε με ποιο τρόπο μπορούμε να διεκδικήσουμε και να πάρουμε άμεσα», πρόσθεσε.