Βασική προτεραιότητα στο σχέδιο του για την Αθήνα, αποτελεί η στήριξη των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, τόνισε ο υποψήφιος δήμαρχος, Κώστας Μπακογιάννης στη συνάντηση που είχε με τη διοίκηση και εργαζομένους του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΕΑ). «Οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις δίνουν οξυγόνο στην οικονομία και ζωή στην πόλη μας». Ο κ Μπακογιάννης κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις με στόχο την ενίσχυση του εμπορικού κόσμου στην Αθήνα και την τόνωση του τουρισμού.

Όπως τόνισε, για κάθε 1 εκατομμύριο ευρώ τουριστικών εσόδων δημιουργούνται 50 θέσεις εργασίας. Επίσης ότι έχει κλείσει τα τελευταία χρόνια το 28% των καταστημάτων στην Αθήνα. Μεταξύ των προτάσεων του είναι η πεζοδρόμηση του ιστορικού τριγώνου, η λειτουργία Ανοιχτών Κέντρων Εμπορίου (Open Mall) -ένα σε κάθε Δημοτικό διαμέρισμα- η εφαρμογή έξυπνης πολιτικής δημοτικών τελών που θα δώσει κίνητρα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε συγκεκριμένες περιοχές, η αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων, η αντιμετώπιση του παραεμπορίου και η εμπέδωση κλίματος ασφαλείας στην πόλη.

«Καμία ανοχή στο παραεμπόριο. Είναι κάτι που το απαιτούν όλοι οι επαγγελματίες της πόλης και έχουν απόλυτο δίκιο» ξεκαθάρισε ο Κώστας Μπακογιάννης ο οποίος παράλληλα ανέπτυξε το σχέδιό του για την καθαριότητα και τον φωτισμό της πόλης. Ο πρόεδρος του ΕΕΑ Γιάννης Χατζηθεοδοσίου ευχήθηκε καλή επιτυχία στον υποψήφιο δήμαρχο Αθηναίων και τον διαβεβαίωσε ότι το επιμελητήριο θα σταθεί δίπλα σε όποιον εκλεγεί, καθώς θεωρεί ότι πρέπει να υπάρχει στενή συνεργασία των με το Δήμο.