«Όποιος εκλεγεί Δήμαρχος τον επόμενο Μάιο θα χρειαστεί συμμάχους και συμπαραστάτες. Θα χρειαστεί όλοι μαζί να βάλουμε πλάτη και να δημιουργήσουμε ισχυρά και αρραγή μέτωπα για να αλλάξει η εικόνα της Αθήνας». Το μήνυμα αυτό μετέφερε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ)  με το οποίο συναντήθηκε ο Κώστας Μπακογιάννης.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων ανέφερε ως χαρακτηριστικό παράδειγμα τις πορείες και τις διαδηλώσεις στο κέντρο της πόλης. « Θα πρέπει να γίνονται με βάση την αρχή της αναλογικότητας. Αν είναι λίγοι οι διαδηλωτές να είναι όλοι στο πεζοδρόμιο. Αν είναι περισσότεροι να πάρουν μία λωρίδα κυκλοφορίας . Αν είναι χιλιάδες ας τα πάρουν όλα» επεσήμανε ο Κώστας Μπακογιάννης  σημειώνοντας ότι αυτή την πρόταση την αγκαλιάζει η πλειοψηφία των πολιτών πέρα και πάνω από κόμματα. Πρόσθεσε μάλιστα ότι «την μάχη για στηριχθούν τέτοιες πρωτοβουλίες από οποιαδήποτε κυβέρνηση και να περάσουν από την Βουλή θα πρέπει να την δώσουμε όλοι μαζί».

Αναπτύσσοντας το σχέδιο του για την Αθήνα, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε ότι είναι κοστολογημένο, με συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, πηγές χρηματοδότησης από ευρωπαϊκούς και εθνικούς πόρους και με βασικό άξονα αυτό που ονομάζουμε Πολιτισμό της Καθημερινότητας. «Αυτό σημαίνει ασφάλεια, καθαριότητα παντού, επαρκής φωτισμός , τακτοποιημένος δημόσιος χώρος» τόνισε  προσθέτοντας ότι όλο αυτό δεν αφορά μόνο το κέντρο αλλά και τις γειτονιές . «Είναι εξαιρετικά σημαντικό να προκαλέσουμε ένα θετικό σοκ στην κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης».

Ένας ακόμα άξονας του προγράμματος προβλέπει δράσεις τόνωσης της επιχειρηματικότητας και ιδιαίτερα της νεοφυούς ενώ για τον τουρισμό, η ενίσχυση της φυσιογνωμίας  της Αθήνας ως «city break» προορισμού είναι βασική προτεραιότητα.

Σε ό,τι αφορά τα δημοτικά τέλη ο εξορθολογισμός και η αναλογικότητα με βάση τις υπηρεσίες που παρέχονται  στις  επιχειρήσεις αποτελεί κεντρική  κατεύθυνση.
Υπογράμμισε ακόμα ότι για την πάταξη του παραεμπορίου θα αξιοποιηθεί στο μέγιστο δυνατό βαθμό η Δημοτική Αστυνομία