Αν μη τι άλλο, το μεγάλο μπέρδεμα έγινε με το άρθρο 3, παρ.1, αναφορικά με το ουδετερόθρησκο του κράτους. Νωρίτερα το απόγευμα, από πηγές της αντιπολίτευσης έφτασε η πληροφορίες ότι το άρθρο δεν προκρίνεται προς αναθεώρηση, γιατί συγκέντρωσε 150 ψήφους.

Αυτό ήταν πράγματι αληθές. Κατά την πρώτη καταμέτρηση, φάνηκε το επίμαχο άρθρο να συγκεντρώνει 150 ψήφους, άρα όχι την απόλυτη πλειοψηφία των 151 επί του όλου αριθμού των βουλευτών. Επειδή, όμως, ήταν οριακή η ισορροπία, έγινε επανακαταμέτρηση και διαπιστώθηκε ότι το άρθρο λαμβάνει 151 ψήφους, οπότε περνά, όπως ανακοίνωσε από έδρας ο Πρόεδρος της Βουλής. 

Από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ, δύο βουλευτές φέρονται να έχουν καταψηφίσει το άρθρο: η Νίνα Κασιμάτη και ο Γιάννης Μιχελογιαννάκης. Ακούστηκε και το όνομα της Γεωργίας Γεννιά, αλλά η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ διέψευσε τη φημολογία, λέγοντας ότι στηρίζει όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης. 

Αυτό σημαίνει, δε, ότι και άλλοι βουλευτές, πιθανότερα οι προερχόμενοι από το Ποτάμι, στήριξαν το επίμαχο άρθρο, ενώ το ίδιο πρέπει να ισχύει και για βουλευτές που στηρίζουν την κυβέρνηση. Βεβαίως, τα ονομαστικά αποτελέσματα θα είναι γνωστά ή πολύ αργά το βράδυ ή το πολύ αύριο το πρωί, όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή κατ’ άρθρο των ψήφων.