Ο Γιάννης Μπουτάρης και ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έχουν διαφωνήσει δημόσια και έντονα αρκετές φορές, με τελευταία εκείνη μετά την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης τον Μάιο στο περιθώριο των εκδηλώσεων μνήμης για τη Γενοκτονία των Ποντίων. 

Σήμερα, Τετάρτη, ο κ. Μπουτάρης αφού παραδέχτηκε ότι «έχουν ειπωθεί βαριές κουβέντες» είπε «ο,τι έγινε έγινε και πάμε γι' άλλα».

Ο Γιάννης Μπουτάρης δέχτηκε τον υποψήφιο δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Παναγιώτη Ψωμιάδη στο γραφείο του και στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκαν οι επερχόμενες αυτοδιοικητικές εκλογές.

Η συνάντηση κράτησε περίπου μισή ώρα και έγινε σε ιδιαίτερα καλό κλίμα, όπως δήλωσαν λίγο αργότερα και οι δυο στους δημοσιογράφους, τονίζοντας πως αφήνουν στο παρελθόν τις όποιες αντιπαραθέσεις.

«Ο Παναγιώτης Ψωμιάδης έκανε την ευγενή χειρονομία να ζητήσει συνάντηση ενόψει των εκλογών, γιατί θα κατέβει υποψήφιος δήμαρχος. Συνάντηση για το καλό της πόλης. Έχουμε σαφώς διαφορετικές αντιλήψεις και ιδεολογίες, όμως συμφωνήσαμε ότι ο αγώνας για τις εκλογές θα πρέπει να είναι πολιτισμένος. Ότι έγινε έγινε, ό,τι ειπώθηκε ειπώθηκε. Πάμε γι’ άλλα. Ειπώθηκαν βαριές κουβέντες, τραβάμε μια γραμμή και έχουμε μπροστά μας τον προεκλογικό αγώνα που θα γίνει σε πολιτισμένο επίπεδο» είπε ο κ. Μπουτάρης αμέσως μετά τη συνάντηση.

Ο κ. Ψωμιάδης από την πλευρά του ευχαρίστησε τον δήμαρχο για τη θερμή υποδοχή. «Με ενημέρωσε για τα προβλήματα που απασχολούν την πόλη και τους πολίτες. Και κατά γενική ομολογία, μπορεί να διαφωνούμε και αυτό είναι υγιές, αλλά μας ενώνει η αγάπη για την πόλη» σημείωσε και στη συνέχεια οι δυο τους αναφέρθηκαν εμμέσως πλην σαφώς στο Μακεδονικό.

«Κύριε δήμαρχε περιμέναμε να με ρωτήσετε αν ζει ο Μέγας Αλέξανδρος. Θα σας έλεγα χαριτολογώντας ότι ζει και βασιλεύει στις καρδιές και στις ψυχές των Ελλήνων και απέναντι από το παράθυρο σας είναι η προτομή του αγάλματος του μεγάλου Αλεξάνδρου», ανέφερε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Θυμίζω απλώς ότι το σήμα του Thessaloniki Food Festival είναι η γοργόνα και η γοργόνα είναι η αδερφή του Μεγάλου Αλεξάνδρου, η οποία ρωτούσε “ο βασιλιάς aπέθανε η ζει” και όποιος έλεγε απέθανε πνιγόταν, τον βγάζανε από το καράβι, οποίος έλεγε ζει ερχόταν καλοκαίρια», απάντησε ο Γιάννης Μπουτάρης. Ο κ. Ψωμιάδης ανταπάντησε «εσείς δεν είπατε αν ζει ή πέθανε» με τον δήμαρχο να απαντά «εγώ λέω ζει, δεν πεθαίνω», τόνισε χαμογελώντας.

Πηγή video: thestival