Τα πρώτα ονόματα στη μάχη των εκλογών ρίχνει και επισήμως η ΝΔ, όπως είχε προαναγγείλει με σχετικά ρεπορτάζ το Reader.gr, ενώ αύριο θα ολοκληρωθεί ο εσωτερικός ανασχηματισμός στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, με ολικό facelift στις γραμματείες του κόμματος και αλλαγές στο επικοινωνιακό επιτελείο.  Συγκεκριμένα, η ΝΔ δημοσιοποιεί από σήμερα σε ποιες περιφέρειες θα πολιτευτούν στις επικείμενες εθνικές εκλογές όλα τα στελέχη της που είχαν μέχρι σήμερα θέσεις ευθύνης στο κεντρικό οργανωτικό σχήμα της ΝΔ. 

Εξάλλου, σήμερα ανακοινώθηκε ήδη πού πρόκειται να πολιτευθούν οι εν ενεργεία βουλευτές της της πρώην Β Αθήνας, του Υπ. Αττικής, του ψηφοδελτίου Επικρατείας και όσοι προσχώρησαν στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ από άλλους κομματικούς σχηματισμούς.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση της Νέας Δημοκρατίας, «την ώρα που η κυβέρνηση - κουρελού προσπαθεί να επιβιώσει με υλικά και μεθόδους του παρελθόντος, η ΝΔ κάνει πράξη την πλήρη ανανέωση του οργανωτικού της σχήματος ενόψει των επικείμενων εκλογών». 

Η ΝΔ σημειώνει ότι «οι σχετικές ανακοινώσεις των νέων γραμματειών, και των δεκάδων νέων στελεχών που θα δώσουν από την πρώτη γραμμή τις εκλογικές μάχες του 2019 θα γίνουν αύριο. Ενδεικτικό της ριζικής ανανέωσης είναι ότι το νέο σχήμα θα απαρτίζεται από νέα πρόσωπα σε ποσοστό 73%, ενώ ο μέσος όρος ηλικίας τους είναι τα 42 έτη». 

Όπως επισημαίνει η Νέα Δημοκρατία, «πρόκειται για γραμματείς της ΝΔ, αναπληρωτές γραμματείς, αναπληρωτές εκπροσώπους, αλλά και στενούς συνεργάτες και συμβούλους του προέδρου της ΝΔ τους οποίους ο κ. Μητσοτάκης επιθυμεί να ευχαριστήσει προσωπικά για τη μέχρι τώρα συμβολή τους». Ειδικότερα, όπως έχει προαναγγείλει το Reader.gr από τη Δευτέρα, οι αλλαγές στις γραμματείες της ΝΔ αφορούν πάνω από το 50% της υφιστάμενης σύνθεσης των γραμματειών του κόμματος, ενώ ο εσωτερικός ανασχηματισμός δεν θα σημαίνει απλώς ότι θα πληρωθούν οι κενές θέσεις στις γραμματείες, αλλά θα υπάρξει και μια οργανωτική αναδιάρθρωση των γραμματειών, προκειμένου να διευρύνουν τον εύρος της πολιτικής τους παρέμβασης. 

Πιο συγκεκριμένα, ήδη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε πριν τα Χριστούγεννα τέσσερις υποψηφιότητες. Του γραμματέα Επιστημονικών Φορέων Νίκου Κωστόπουλου, του γραμματέα Παραγωγικών Τομέων Βασίλη Ξυπολητά στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών και του γραμματέα Τοπικής Αυτοδιοίκησης Τάσου Γαϊτάνη και του γραμματέα Ειδικών Κομματικών Οργανώσεων Βασίλη Σπανάκη στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών. Ακόμα, στον βόρειο τομέα υποψήφια θα είναι η γραμματέας Σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας Ζωή Ράπτη, ενώ προς τον νότιο τομέα υποψήφιος θα είναι ο αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων και γνωστός μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος. Ο αναπληρωτής γραμματέας Προγράμματος Μανώλης Γραφάκος θα είναι στον βόρειο τομέα, ενώ στον δυτικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής θα είναι ο αναπληρωτής γραμματέας Επιστημονικών Φορέων Γιώργος Κώτσηρας. Η αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων Κόμματος-Κοινωνίας Βίκυ Νάκου θα είναι υποψήφια στην Α' Θεσσαλονίκης. Στην περιφέρεια, υποψήφιος στις Σέρρες θα είναι ο γραμματέας Διεθνών Σχέσεων Τάσος Χατζηβασιλείου, ενώ στο Κιλκίς κλείδωσε η υποψηφιότητα της αναπληρώτριας γραμματέως Γυναικών Νατάσσας Σωτηριάδου. Τέλος, ο αναπληρωτής γραμματέας Οικουμενικού Ελληνισμού Φίλιππος Φόρτωμας θα είναι υποψήφιος στις Κυκλάδες και η αναπληρώτρια γραμματέας Σχέσεων-Κοινωνίας Ελένη Παναγιωτοπούλου στην Αργολίδα. 

Υποψήφιοι θα είναι και οι εξής σύμβουλοι του προέδρου της ΝΔ: Ο Μακάριος Λαζαρίδης στην Καβάλα, ο Γιώργος Κοντογιάννης στην Ηλεία, ο Σπήλιος Λιβανός και ο Βασίλης Φεύγας στην Αιτωλοακαρνανία, ο Γιάννης Οικονόμου στη Φθιώτιδα και ο καθηγητής Άγγελος Συρίγος στην Α' Αθηνών. Ακόμα, ο πρώην πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Σάκης Ιωαννίδης θα είναι υποψήφιος στον βόρειο τομέα της Β' Αθηνών. 

Ακόμα, στις αλλαγές που ανακοινώθηκαν θα περιλαμβάνονται και στελέχη του επικοινωνιακού επιτελείου. Έτσι, οι νυν αναπληρωτές εκπρόσωποι Τύπου Κωνσταντίνος Κυρανάκης και Νίκος Ρωμανός θα αποχωρήσουν, με τον μεν να είναι υποψήφιος στον νότιο τομέα της Β’ Αθηνών και τον δε στον βόρειο τομέα. Παραμένουν κανονικά στις θέσεις τους η εκπρόσωπος Τύπου Μαρία Σπυράκη, αν και θα είναι υποψήφια στην Α’ Θεσσαλονίκης, ενώ θα παραμείνει και η αναπληρώτρια εκπρόσωπος Τύπου Σοφία Ζαχαράκη, η οποία δεν έχει «κλειδώσει» κάποιο μελλοντικό βήμα. Κατά πληροφορίες, σε θέση αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου αναμένεται να «προαχθεί» ο γενικός διευθυντής του Ινστιτούτου Δημοκρατίας Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Μαστρογεωργίου

Τέλος, ανακοινώσεις έγιναν για την κατανομή των νυν βουλευτών στις τρεις περιφέρειες της Β’ Αθηνών και τις δύο της Περιφέρειας Αττικής που προέκυψαν τον περασμένο Ιούλιο μετά το «σπάσιμό» τους, αλλά και για τους βουλευτές που εντάχθηκαν ύστερα στην Κ.Ο. της ΝΔ. Στον βόρειο τομέα της Β’ Αθηνών, υποψήφιοι θα είναι: οι δύο αντιπρόεδροι του κόμματος, Κωστής Χατζηδάκης και Άδωνις Γεωργιάδης, ο Γιώργος Κουμουτσάκος και η προερχόμενη από το Επικρατείας Νίκη Κεραμέως. Στον νότιο τομέα, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, η Άννα Καραμανλή, η Σοφία Βούλτεψη και ο Χάρης Θεοχάρης. Στον δυτικό τομέα, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης και ο Γεράσιμος Γιακουμάτος. Στον ανατολικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής, υποψήφιοι θα είναι ο Μάκης Βορίδης, η Γεωργία Μαρτίνου, ο Γιώργος Βλάχος και ο προερχόμενος από το Επικρατείας Βασίλης Οικονόμου. Τέλος, ο Θανάσης Μπούρας θα κατευθυνθεί στον δυτικό τομέα της Περιφέρειας Αττικής.

Ακόμα, από το Επικρατείας, ο Θεόδωρος Φορτσάκης θα είναι στην Α' Αθηνών και ο Δημήτρης Σταμάτης στην Α' Θεσσαλονίκης. Τέλος, η Κατερίνα Μάρκου θα είναι υποψήφια στο Ευρωψηφοδέλτιο, ο Ιάσων Φωτήλας στην Αχαϊα, ο Γιώργος Κατσιαντώνης στη Λάρισα. 

Δείτε τη λίστα ΕΔΩ: