Βολές εναντίον της κυβέρνησης για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για την Υγεία αναφορικά με την υπόθεση πώλησης του Ερρίκος Ντυνάν εξαπολύει η ΝΔ, ειδικά δοθέντος του γεγονότος ότι η πλειοψηφία δεν ζητά τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής. Αυτό, σύμφωνα με γαλάζιες πηγές, δηλοί ότι δεν βρέθηκαν ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον υπουργών. 

«Και μόνο το γεγονός ότι η εξεταστική δεν κατέληξε σε προανακριτική αυτό σημαίνει ότι δεν βρέθηκαν με οποιονδήποτε τρόπο ούτε καν ενδείξεις που να στοιχειοθετούν κατηγορίες εναντίον των υπουργών. Επιστρέφοντας την υπόθεση στη δικαιοσύνη που ούτως ή άλλως την ερευνά το μόνο που θέλουν να κάνουν είναι να ρίξουν λάσπη στον ανεμιστήρα. Ακολουθούν τη γνωστή μέθοδο των δήθεν εξεταστικών που δεν καταλήγουν πουθενά καθώς δεν βρίσκονται στοιχεία για να υποστηρίξουν τις ευφάνταστες κατηγορίες που φτιάχνουν στο μυαλό τους και στα πρωτοσέλιδα των ΜΜΕ που ελέγχουν», σημειώνουν με νόημα από τη ΝΔ.

Παράλληλα, από την οδό Πειραιώς βάλλουν και εναντίον της επιλεγείσας διαδικασίας με τα «σπαστό» πόρισμα, κάνοντας λόγο για «λογική σίριαλ» και προσθέτουν ότι η κυβέρνηση πορεύεται με τη λογική «λάσπη, λάσπη, κάτι θα μείνει». 

«Το γεγονός ότι μετά το φιάσκο της Novartisεπιλέγουν τώρα τη λογική του σιριαλ, δηλαδή πάνε κομματιαστά και βγάζουν στην επικαιρότητα πόρισμα για κάθε υπόθεση, σημαίνει ότι θέλουν να κρατήσουν τη λάσπη στην επικαιρότητα. Λάσπη, λάσπη κάτι θα μείνει. Αυτή είναι η στόχευσή τους. Αλλά δεν θα μείνει τίποτα. Η λάσπη τους θα επιστρέψει για τα πραγματικά τους σκάνδαλα. Υπενθυμίζουμε ότι το Ντυνάν πουλήθηκε 115 εκατ. ευρώ ενώ χρωστούσε 230 εκατ. ευρώ και πληρώθηκαν όλοι οι εργαζόμενοι. Η προσπάθεια του ΣΥΡΙΖΑ τώρα ενώ πέτυχε αυτή η πώληση να το αγοράσει με μηδέν χρέη έναντι 75 εκατ. ευρώ δείχνει πόσο εσφαλμένη και καταστροφική είναι η πολιτική της», υπογραμμίζουν αναλυτικά κύκλοι τηςΝΔ.