Για «άτακτη πολιτική υποχώρηση» της «κυβέρνησης - κουρελού» μιλά η Νέα Δημοκρατία στην διαδικασία της Συνταγματικής Αναθεώρησης. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει η Πειραιώς «Οι ίδιοι οι βουλευτές της, αρνούμενοι να αναθεωρήσουν το άρθρο 30 παρ.1 που είχαν προτείνει, απέρριψαν επί της ουσίας την πρόταση Τσίπρα, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας να εκλέγεται από το λαό». 

Και συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία: «Είναι προφανές ότι αυτό έγινε συντονισμένα, σε μια προσπάθειά τους να μην αποσυνδεθεί τελικά η προεδρική εκλογή από την πρόκληση εθνικών εκλογών. Με εμφανή στόχο ο κ. Τσίπρας να διατηρήσει τη δυνατότητά του να εργαλειοποιήσει και πάλι την εκλογή του ανώτατου πολιτειακού παράγοντα της χώρας, όπως ακριβώς έπραξε το 2014». 

«Διότι αυτό ακριβώς θα συμβεί» συνεχίζει η Νέα Δημοκρατία «αν και στην επόμενη ψηφοφορία -σε ένα μήνα- δοθεί εκ νέου η εντολή σε κάποιους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ να μην υπερψηφίσουν και το άρθρο 32 παρ 4 το οποίο θα επιτρέψει την αποσύνδεση την προεδρικής εκλογής από την πρόκληση εθνικών εκλογών». 

Καταλήγοντας η Νέα Δημοκρατία καλεί «τον κ. Τσίπρα να πάψει να κουρελιάζει ακόμη και το Σύνταγμα και να ξεκαθαρίσει σήμερα κιόλας τις προθέσεις του: θα ψηφίσουν ή όχι όλοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ την αναθεώρηση του άρθρου 32 παρ 4».